Η τύχη του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά «στα χέρια» της Ευρωπ. Επιτροπής

on .

ionia
• Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει τον τελικό λόγο για την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά και εάν το έργο θα λάβει την πολυπόθητη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε..
Αυτό προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωση του βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. Στ. Καλογιάννη, παρά τις συνεχείς προφορικές διαβεβαιώσεις τοπικών φορέων και όχι μόνο ότι το έργο έχει «κλειδώσει».
Όπως αναφέρει ο Γιαννιώτης βουλευτής -ο οποίος είχε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών  Χρ. Σταϊκούρα και τον αναπλ. Υπουργό Θ. Σκυλακάκη στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2021 με θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης - για την Κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα η κατασκευή τόσο του αυτοκινητόδρομου Ε65 όσο και του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά.
Ο κ. Καλογιάννης έθεσε για μία ακόμη φορά στους δύο Υπουργούς τη δυνατότητα ένταξης του πολύ σημαντικού, για το Νομό Ιωαννίνων και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα, οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ωστόσο, όπως σημειώνει, αυτό θα εξαρτηθεί από την έγκριση της τελικής πρότασης που θα υποβάλει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τους γενικούς κανόνες που θα εφαρμόσει τελικά η Επιτροπή, κάτι που αναμένεται στις αρχές της επόμενης χρονιάς.
Σε δήλωσή του ο Γιαννιώτης βουλευτής ανέφερε: «Για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, η ένταξη και χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι σήμερα η μόνη ορατή λύση. Για το έργο χάθηκε πολύτιμος χρόνος, την πενταετία 2015-2019, λόγω αδιαφορίας. Ευχαριστώ τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή για τη συνεργασία μας και για την πρόθεσή τους να δοθεί οριστική λύση στο θέμα.
Από την πλευρά μου, καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατασκευή του έργου, στον σχεδιασμό και την ωρίμανση του οποίου συμμετείχα ουσιαστικά, αρχικά ως Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ και στη συνέχεια ως αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών».