Από το επιδημιολογικό φορτίο εξαρτάται και το άνοιγμα των σχολείων

on .

AYLH PORTA SXOLEIOU

• Σοβαρά εξετάζει η Κυβέρνηση το ενδεχόμενο ν’ ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές, χωρίς όμως να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων αυτή την εβδομάδα και φυσικά από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.
«Το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε», ανέφερε η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας στο OPEN, τονίζοντας πως «θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις». Πάντως σύμφωνα με την υπουργό προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά.
Όσον αφορά το αν θα γίνουν μαθήματα και μέσα στις γιορτές η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. «Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα και θα λάβουμε τη γνώμη των ειδικών», τόνισε σημειώνοντας ότι ο κορωνοϊός επέφερε αλλαγές συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν και η ύλη προχωρά κανονικά σε γενικές γραμμές.
Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας το οποίο θα συνδέει την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες τις αγοράς, ενώ ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια.