Πώς ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Πωγώνι έχασε 10.000 ευρώ

on .

APATH HLEKTRONIKH

• «Οργιάζουν» οι ηλεκτρονικές απάτες το τελευταίο διάστημα και στην περιοχή μας, με πολλούς συμπολίτες που δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί το διαδίκτυο να πέφτουν θύματα επιτήδειων, με αποτέλεσμα να τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Μόλις πριν λίγες μέρες, με αφορμή την «Black Friday» και γενικότερα την στροφή πολλών στις ηλεκτρονικές αγορές – και λόγω του lockdown – ο «Π.Λ» εφιστούσε την προσοχή στους πολίτες που αποφασίζουν να ψωνίσουν ηλεκτρονικά, συστήνοντάς τους να ελέγχουν προσεκτικά την όλη διαδικασία πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αγορά.
Δυστυχώς μια ακόμη απάτη αποκαλύφθηκε το Σάββατο στην περιοχή του Πωγωνίου, όπου ιδιοκτήτρια καταστήματος μ’ ένα «κλικ» έχασε μεγάλο χρηματικό ποσό (9.890 ευρώ). Ωστόσο, τα στοιχεία του δράστη ταυτοποιήθηκαν άμεσα από το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του και να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο από την έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή, εξαπάτησε το πρωί του Σαββάτου, την ιδιοκτήτρια καταστήματος.
Πιο συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την γυναίκα, και με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων από το κατάστημά της, την έπεισε να πραγματοποιήσει ηλεκτρονική συναλλαγή μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής και εκμεταλλευόμενος την άγνοιά της ως προς τον τρόπο λειτουργίας αυτής, κατάφερε να αποκομίσει χρηματικό ποσό.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της (www.hellenicpolice.gr) έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης.