Εντός Ιανουαρίου ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα

on .

EMBOLIO

• Μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη.
«Μια κρίσιμη μάζα εμβολίων για όσους πρέπει να εμβολιαστούν θα ξεκινήσουν εντός του Ιανουαρίου. Σύντομα ελπίζουμε να εμβολιάσουμε ένα ικανό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού» τόνισε, μιλώντας στο Mega, λέγοντας ότι θα έχουν προτεραιότητα οι υγειονομικοί και ο ευάλωτος πληθυσμός.
Σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχουν δυσκολίες στη μεταφορά του εμβολίου, αλλά και στο ζήτημα των σημείων εμβολιασμού. Έχουμε καταλήξει σε ένα μεγάλο αριθμό εμβολιαστικών κέντρων» είπε, ενώ ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός θα είναι οικειοθελής.
«Θα γίνει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού για ανάγκη εμβολιασμού. Οικειοθελής ο εμβολιασμός. Να κατανοήσει ο πληθυσμός ότι δεν είναι ζήτημα ατομικής υγείας το εμβόλιο, αλλά συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Όλα τα εμβόλια που είναι στο στάδιο προέγκρισης, έχουν υψηλό στάδιο αποτελεσματικότητας και δεν εμφανίζουν παρενέργειες. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξ΄αυτού. Δεν υπάρχει γιατρός, νοσηλευτής η όποιος ασχολείται με διοίκηση νοσοκομείων, που να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία του να εμβολιάζεται κάποιος» ανέφερε.
Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ακόμη ότι το υπουργικό συμβούλιο αλλά και εν γένει το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα εμβολιαστεί από τους πρώτους.
Ακόμα, διευκρίνισε ότι οποιοσδήποτε εμβολιάζεται θα λαμβάνει βεβαίωση εμβολιασμού, τόσο για να αποφεύγονται οι διπλοεμβολιασμοί όσο και «για να μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα χωρίς να υφίσταται τη διαδικασία του τεστ» ανέφερε.