Ειδικό πρόγραμμα για την ενίσχυση της εστίασης ζητούν οι επιχειρηματίες

on .

PLATEIA MABILH ADEIA

• Ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης του κλάδου της εστίασης, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών και Ανάπτυξης).
Στην επιστολή τονίζεται ότι ο κλάδος παραμένει ο πλέον πληττόμενος της οικονομίας από την πανδημία, παρά τα μέτρα της Κυβέρνησης, με το μέγα ζητούμενο να είναι η ρευστότητα, ενώ το 2ο lockdown τον επιβαρύνει ακόμη παραπάνω.
Παράλληλα Πανελλήνια Ομοσπονδία αναφέρει ότι «ο 4ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής (με επιδότηση του 50%) είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που ταχύτατα έδωσε και θα δώσει μια «ένεση» ρευστότητας σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων του Κλάδου.
»Η παράταση του lockdown μέχρι 7/12/2020 οδηγεί με βεβαιότητα τον Κλάδο στην επαναλειτουργία του λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, με «άγνωστα» μέχρι στιγμής μέτρα περιορισμού της διασποράς.
»Η ανάγκη για ρευστότητα παραμένει, παρά την όποια ενίσχυση της 4ης επιστρεπτέας προκαταβολής και θα πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί για τον Κλάδο ένα ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσής του. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα καλύπτει το 30% του κύκλου εργασιών του μήνα αναφοράς του προηγούμενου έτους».
Κλείνοντας χαρακτηρίζει το αίτημά της «δίκαιο και αναγκαίο για την επιβίωση των δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων του Κλάδου και των εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας».