Χώρος υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων διαμορφώνεται στο Κ.Υ. Δερβιζιάνων

on .

KENTRO YGEIAS DERBIZIANWN

• Η αναμόρφωση του υλοποιούμενου προϋπολογισμού του Δήμου, την οποία εισηγήθηκε προς το σώμα η Οικονομική Επιτροπή και τελικά εγκρίθηκε, περιλαμβάνονταν στα θέματα συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου Δωδώνης, το οποίο συνήλθε με καθολική συμμετοχή των παρατάξεων.
Το Συμβούλιο ενέκρινε πίστωση για τη δρομολόγηση παρεμβάσεων στο Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων, προκειμένου να διαμορφωθεί χώρος που θα λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων για covid-19. Μετέπειτα, ο συγκεκριμένος χώρος του Κέντρου Υγείας, θα λειτουργήσει και ως εμβολιαστικό κέντρο. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ, ως εμβολιαστικό κέντρο πρόκειται να λειτουργήσει και το περιφερειακό ιατρείο Ρωμανού, του Δήμου Δωδώνης.
Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού περιλαμβάνει και την απόδοση ενίσχυσης στους δικαιούχους πληγέντες από το σεισμό της 21ης Μαρτίου του 2020, δημότες των Κοινοτήτων Σεριζιανών και Παλαιοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Λάκκας Σουλίου, βάσει της σχετικής Υπουργικής απόφασης.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε αιτήματα δημοτών για την παραχώρηση εκτάσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για αγροτο-κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.