Αίτημα Δήμου Ζίτσας για εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία του Σ.Μ.Α

on .

SMA ZITSA 1 12 20

• Έτοιμος να αναλάβει τη δοκιμαστική λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.), καθώς ήδη διαθέτει οικονομοτεχνική μελέτη, δηλώνει ο Δήμος Ζίτσας, γι’ αυτό και σχετικό αίτημα υπέβαλλε ο δήμαρχος Μιχ. Πλιάκος, με επιστολή του, προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη.
Όπως αναφέρει μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών υδροδότησης από τις υπηρεσίες του Δήμου, ο Σταθμός είναι έτοιμος να δεχθεί απορρίμματα και προσθέτει: «με δεδομένο πως αφενός η έκταση των πέντε περίπου στρεμμάτων που κατασκευάστηκε ο Σ.Μ.Α. αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Ζίτσας και αφετέρου ο μηχανικός εξοπλισμός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο που διαχειρίζεται η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔ ΠΕΠ) Περιφέρειας Ηπείρου, παρακαλούμε πολύ να κάνετε δεκτό το αίτημά μας να παραχωρηθεί η δοκιμαστική λειτουργία του για τουλάχιστον ένα εξάμηνο, στο Δήμο Ζίτσας».
Σύμφωνα με τον Δήμο η πρόταση έχει στόχο:
- Να μειωθεί το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων που επιβαρύνει τους δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών.
- Να συνδράμει στην προσπάθεια της ΕΥΔ ΠΕΠ και της Περιφέρειας να τεθεί σε λειτουργία ένα σημαντικό έργο με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και τέλος
- Να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα ευρωπαϊκά κονδύλια που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εθνική προσπάθεια που καταβάλουμε ως χώρα να εναρμονιστούμε με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.