Προσφυγή κατά της Περιφέρειας για το Παραμυθιά - Μεσοπόταμος

on .

orizontes

• Σε προσφυγή κατά της Περιφερειακής Αρχής στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας για την απόφαση της Οικονομικής της Επιτροπής να διαλύσει τη σύμβαση της μελέτης του έργου «Σύνδεση Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας με Εγνατία Οδό, τμήμα Παραμυθιά-Μεσοπόταμος» προχωρά η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπύρου Ριζόπουλου.
Η παράταξη χαρακτηρίζει παράτυπη την απόφαση που πάρθηκε, καθότι, όπως ισχυρίζεται, πουθενά δεν αιτιολογείται επαρκώς γι’ αυτό και η ίδια ήταν αρνητική στη διάλυση της σύμβασης.
Παράλληλα, στην προσφυγή της θέτει μία σειρά από ερωτήματα που τίθενται προς διευκρίνιση, όπως κατά πόσο μπορεί να αμφισβητηθεί η εν λόγω σύμβαση χωρίς έγγραφες αποδείξεις των ισχυρισμών της Περιφέρειας, πώς εισηγείται τη λήξη μίας σύμβασης εγκεκριμένη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αν ετέθη θέμα εκπρόθεσμου χρονοδιαγράμματος ή θέμα εξοικονόμησης κόστους, καθώς δεν προσκομίστηκαν αποδεικτικά στοιχεία και αν επίσης ο σημερινός ανάδοχος έχει κριθεί ακατάλληλος με κάποιες αποφάσεις των υπηρεσιών που δεν κοινοποιήθηκαν στις συνεδριάσεις. Άλλο ένα ερώτημα αφορά στην εκτίμηση για τις αποζημιώσεις του παρόντος αναδόχου και των ευρύτερων συνεργατών από μία τέτοια απόφαση.