Ο ΟΑΕΔ να ιδρύσει ΚΕΚ για ΑμεΑ στα Γιάννενα!

on .

OAED KEK

Kανένας νέος άνθρωπος δεν επιτρέπεται σήμερα να μένει αποκλεισμένος απ’ την εκπαίδευση και αυτό ισχύει και για τα άτομα με αναπηρίες, για τις ανάγκες των οποίων υπάρχει η πρόβλεψη για τη λειτουργία ειδικών δημόσιων δομών οι οποίες μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους. 

Μία τέτοια δομή είναι τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, με τα Γιάννενα να διαθέτουν την αντίστοιχη «κανονική» δομή, όχι όμως κι ένα ΚΕΚ για ΑμεΑ, όπως επισήμανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς σε τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με τον Διοικητή του Οργανισμού Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Θα καλύψει ανάγκες
Ο κ. Αμυράς πρότεινε την ίδρυση Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης για Άτομα με Αναπηρία στα Γιάννενα, καθώς και την προώθηση σειράς προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, μέσω του τοπικού ΚΕΚ.
Όπως επισήμανε, υπάρχει ανάγκη δημιουργίας δομής στην ευρύτερη, γεωγραφικά, περιοχή των Ιωαννίνων η οποία θα απευθύνεται σε Άτομα με Αναπηρία και θα επιτρέπει την απασχόληση και την εκπαίδευση όσων ανήκουν στην ευαίσθητη αυτή ομάδα του πληθυσμού επιβεβαιώνοντας τον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει ο Οργανισμός.
Εξάλλου, αναφέρθηκε και σε μια σειρά εξειδικευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, η πραγματοποίηση των οποίων, θα έχει, όπως τόνισε, θετικό αντίκτυπο στον πρωτογενή τομέα, τον τομέα υπηρεσιών αλλά και τους συλλόγους επαγγελματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους περισσότερους Δήμους του Νομού μας.

Με θετικό μάτι…
Οι προτάσεις του βουλευτή έτυχαν θετικής ανταπόκρισης εκ μέρους του Διοικητή του ΟΑΕΔ, ο οποίος τις χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες δηλώνοντας την απόφασή του να προχωρήσει στην υλοποίησή τους.
Σε δήλωσή του ο Γιώργος Αμυράς εξέφρασε και δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον κ. Πρωτοψάλτη που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «για ακόμη μία φορά στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες για επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξη των επαγγελματιών του Νομού Ιωαννίνων».