«Φορτώνουν» στο Δήμο Ιωαννιτών μεγάλο κόστος για τα απορρίμματα!

on .

ergostasio

• Αποφασισμένος να επιμείνει μέχρι τέλος ώστε να αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ εμφανίστηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ, καθώς όπως τόνισε μπορεί να μην έχει σκοπό να ανατρέψει τον σχεδιασμό που έχει γίνει σε περιφερειακό επίπεδο, όμως προτεραιότητά του είναι να διαφυλάξει τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε μάλιστα το Σώμα, ότι από το ΦΟΔΣΑ έχουν σταλεί στο Δήμο τέσσερα τιμολόγια για τα τέσσερα τρίμηνα του έτους, με συνολικό ποσό 1,2 εκ. ευρώ. «Κι αυτό χωρίς να έχουν τεθεί σε λειτουργία οι σταθμοί μεταφόρτωσης, χωρίς να έχει στελεχωθεί ο ΦΟΔΣΑ και χωρίς να έχει προχωρήσει καμία από τις δράσεις που συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα του Φορέα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.
Ο κ. Μ. Ελισάφ για άλλη μια φορά άφησε ανοικτό το ζήτημα σύστασης Φορέα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, καθώς όπως είπε έχει θεσμοθετηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο από την κυβέρνηση. Επανέλαβε τη θέση της Δημοτικής Αρχής, ότι η μελέτη για την ανάθεση της λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης είναι υψηλού κόστους, ενώ έμμεσα αποδοκίμασε και τη στάση του πρώην Δημάρχου και νυν Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ Θωμά Μπέγκα, εκφράζοντας την απορία για την ευκολία με την οποία προχωρά η ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας με προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων «με την υποστήριξη ακόμη και ορισμένων που διαφώνησαν κατηγορηματικά με ιδιώτη μέρους της αποκομιδής των Δημοτικών Ενοτήτων».
Στην γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του κ. Θωμά Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα», αντί να δίνεται απάντηση ή έστω εξήγηση για τη στάση του στο θέμα των ΣΜΑ, προτάσσεται η πρότασή του να καταδικάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε το θέμα με την επιβολή ειδικών περιοριστικών μέτρων για την ημέρα του εορτασμού του Πολυτεχνείου!
Για τη Δημοτική Αρχή το θέμα διαχείριση απορριμμάτων θα έχει και συνέχεια, καθώς ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να γίνει συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε να συζητηθεί η τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ και το μοντέλο λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης. Μετά τη συνάντηση αυτή θα επιδιωχθεί συνάντηση με τη Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ και τη συμμετοχή του Προέδρου της ΠΕΔ, ώστε στη συνέχεια να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.