Ενστάσεις, κριτική και… θετικές ψήφοι για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Θετική ψήφο στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών για το 2021 που εισηγήθηκε προχθές η Δημοτική Αρχή, έδωσε η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» με τον Θωμά Μπέγκα να επισημαίνει πάντως πως τα δείγματα γραφής εδώ και 1,5 χρόνο δεν είναι ενθαρρυντικά.
«Όλοι μπορούμε να διαβάσουμε τους αριθμούς και να καταλάβουμε ότι η υλοποίηση έργου το 2020 ήταν ελάχιστη. Το αίσθημα που μας μεταφέρεται από τα τοπικά συμβούλια είναι αυτό της απογοήτευσης για την εξέλιξη του περσινού προγράμματος», είπε ο κ. Μπέγκας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα «στην εγγενή αδυναμία της Δημοτικής Αρχής, να ολοκληρώσει ορθά τις προβλεπόμενες διαδικασίες δημοπράτησης, προκαλώντας παλινωδίες».
Από την πλευρά του ο βασικός εισηγητής της παράταξης, Γιάννης Λιόντος σημείωσε απευθυνόμενος στη Δημοτική Αρχή πως «ενώ τελικά συνεχίζει αυτά που της παραδώσαμε, οι δημοπρατήσεις των έργων, παλαιότερων και νεότερων έχουν καθυστερήσει πολύ με αποκλειστική σας ευθύνη». Παράλληλα, τόνισε πως δεν βλέπει «τίποτα που να αποτυπώνει το όραμα και την διάθεση της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα χρόνια».
Η Τατιάνα Καλογιάννη
Για μία πρωτοφανή υστέρηση της Δημοτικής Αρχής ακόμα και στα αυτονόητα έκανε λόγο από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Ο Δήμος σήμερα διοικείται από μία διοίκηση που δεν έχει πρόγραμμα ούτε σχέδιο. «Αγωνίζεται» να πείσει ότι προσπαθεί και ότι μπορεί να κάνει κάτι. Τα αποτελέσματα της προσπάθειάς της αυτής, ο κάθε συνδημότης τα βλέπει και τα κρίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η κ. Καλογιάννη άσκησε κριτική σε επιμέρους προτεινόμενα έργα κάνοντας λόγο για ανεπάρκειες και αδυναμίες, όπως η μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΚΕΠΑΒΙ, οι αναθέσεις των μελετών για τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου και η ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ολοκλήρωση του Μεγάλου Δακτυλίου της πόλης, που θα συνδέσει τη Βογιάννου με το Πανηπειρωτικό Στάδιο. Όπως είπε, σήμερα δεν υπάρχει ούτε καν έγκριση δημοπράτησης του έργου. Και η δική της παράταξη έδωσε πάντως θετική ψήφο στο τεχνικό πρόγραμμα.
…Και η Όλυ Τσουμάνη
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Όλυ Τσουμάνη κατά την ίδια συζήτηση έκανε συγκεκριμένες προτάσεις σε σχέση με έργα που επιβάλλεται να γίνουν στην πόλη και συγκεκριμένα στην Πλατεία Χατζή και στο Άλσος, στις παιδικές χαρές του Δήμου, στη δημιουργία νέων δωρεάν παρκινγκ και ενός γηπέδου κρίκετ. Ανέφερε την ανάγκη να συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα έργα για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων, τη δημιουργία στεγάστρων στις σχολικές αυλές ώστε να διευκολύνεται ο αερισμός των αιθουσών στα διαλλείματα, έργα για τα εγκαταλειμμένα - ετοιμόρροπα κτίρια, ενώ ζήτησε άμεσα να ξεκινήσουν ένα μεγάλο τεχνικό έργο σε συνεργασία με την Περιφέρεια για την περιοχή γύρω από τον περιφερειακό των Ιωαννίνων που πλημμυρίζει, να ξεκινήσει μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία του Περάματος, την αντιπυρική προστασία των δασών γύρω από την πόλη κ.λ.π..