Δεν πάει άλλο η κατάσταση στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων

on .

GKIKAS GRHGORHS KTEL
• Τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου καθημερινά οξύνονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων όμως περί άλλων τυρβάζουν:
Ο νυν Πρόεδρος Δ. Δημητρίου, ο οποίος ασχολείται περισσότερο με την αυτοπροβολή και λιγότερο με τα θέματα που «καίνε» τους μικρομεσαίους, έχει βάλει στόχο να καθαιρέσει και από το αξίωμα του Αντιπροέδρου τον μέχρι πρόσφατα συνεργάτη του Ιωάννη Μήτση, με την παράταξη του οποίου συμμάχησε για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας στο Δ.Σ.. 
Η απόπειρα εκδίωξής του απέτυχε, καθώς στην ψηφοφορία που έγινε χθες μέσω κάλπης, προσήλθαν μόνο τα 14 από τα 15 μέλη της παράταξης Δημητρίου, ενώ απείχαν τα μέλη των άλλων παρατάξεων. Έτσι δεν συμπληρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 που απαιτεί το καταστατικό. 
Η  πρόταση του κ. Δημητρίου για παύση του κ. Μήτση από το αξίωμα του Αντιπροέδρου συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου της περασμένης Δευτέρας, η οποία από την παράταξη του Γρηγόρη Γκίκα «Ισχυρό Επιμελητήριο» χαρακτηρίζεται «ως λυπηρή σελίδα της διοίκησης Δημητρίου ή της συνδιοίκησης Δημητρίου - Μήτση». 
«Απέδειξε -εξηγεί ο κ. Γκίκας σε χθεσινή του ανακοίνωση- μέσα από τις αλληλοκατηγορίες των ιδίων ότι η συνεργασία τους ήταν προϊόν συναλλαγής, όπως από την πρώτη ημέρα είχε καταγγείλει η παράταξή μας. Ρουσφέτια, βολέματα συγγενών και φίλων και γραμμάτια ήταν αυτά που τους ένωσαν τότε και τώρα τους οδηγούν στη ρήξη».  
Το «Ισχυρό Επιμελητήριο» επισημαίνοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Επιμελητήριο, τονίζει ότι οι έχοντες την ευθύνη Διοίκησής του, δεν μπορούν να αφουγκραστούν την αγωνία των επιχειρηματιών του Νομού και αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματα της αγοράς και τους νοιάζει μόνο η δική τους πολιτική επιβίωση. Ως τη μοναδική λύση για άρση του αδιεξόδου η παράταξη του κ. Γκίκα προτείνει την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. και τη διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 
 Σιωπή για το καλό της συνεργασίας!
Η τοποθέτηση του κ. Ι. Μήτση στο Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση της πρότασης αποπομπής του, ήταν ένα συνεχές «σφυροκόπημα» κατά του Δ. Δημητρίου, ανέδειξε όμως και τις δικές του τεράστιες ευθύνες για την ανοχή του σε πράξεις που τώρα καταγγέλλει. Έστω με καθυστέρηση ο κ. Μήτσης δικαίωσε απόλυτα την καταγγελία που είχε κάνει ο Γρηγόρης Γκίκας για τη συμμετοχή του κ. Δημητρίου στη Διαχειριστική Προγραμμάτων στην Πάτρα και στη σύγκρουση «συμφερόντων» που είχε καταγγελθεί και για τα οποία δεν είχε δώσει ευθέως απαντήσεις. «Απέφυγα να απαντήσω -είπε ο κ. Μήτσης που τότε ήταν Πρόεδρος στα πλαίσια συμφωνίας με τον κ. Δημητρίου- γιατί υπολόγιζα ότι θα αναλάμβανε τις ευθύνες του δεδομένου ότι ήταν τακτικό  μέλος». 
Συνεχίζοντας ο κ. Μήτσης αποκάλυψε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του, ο κ. Δημητρίου του επέβαλλε «λόγω συνεργασίας να εισηγηθώ την πρόσληψη της ανιψιάς του στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Πάτρα για να εργαστεί στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ως Αντένα, πράγμα που έγινε και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να εργάζεται».  Ο κ. Μήτσης παραδέχτηκε ότι δεν είπε τίποτε τότε λόγω της συνεργασίας και επειδή πίστευε ότι «τα συμβαλλόμενα μέρη οφείλουν να αλληλοπροστατεύονται μέσα σε νόμιμες διαδικασίες»!!!
Ο Αντιπρόεδρος κατήγγειλε τον Πρόεδρο ότι σε αντίθεση με ο,τι ίσχυε όταν ασκούσε ο ίδιος την προεδρία, δεν του γνωστοποιούσε την αλληλογραφία, ενώ άφησε αιχμές και για τον αριθμό των καλεσμένων για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Επιμελητηρίου. Ζήτησε μάλιστα να του δοθεί ονομαστική κατάσταση με την ιδιότητα και τα κριτήρια τα οποία ελήφθησαν υπόψη ώστε να προσκληθούν αυτοί στην εκδήλωση. 
 Η συνάντηση με Τσίπρα
Ο κ. Μήτσης αμφισβήτησε επίσης και τον «φάκελο» που παρέδωσε ο κ. Δημητρίου στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα: «Επί της ουσίας διεξήχθη ένα επικοινωνιακό σώου της τριάδος (Δημητρίου, Βασιλείου, Χρυσοστόμου) χωρίς ο επιχειρηματικός κόσμος να κερδίζει τίποτε, διότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, αλλά μια έκθεση ιδεών, ξεκινώντας από τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και φθάνοντας στην κατάργηση του φόρου πολυτελείας, χωρίς να ακούσουμε καμία δήλωση από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, δεσμεύτηκε να αξιολογήσει και να προωθήσει τον εγχειρισθέντα φάκελο, ο οποίος προϋποθέτει έγκριση της Δ.Ε. και του Δ.Σ. που δεν υπάρχει, άρα ο φάκελος αποτελεί δικές του προσωπικές απόψεις». 
 Το αίτημα του συνεργάτη
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Ι. Μήτσης αποκάλυψε και το λόγο που κατά τον ίδιο τον αντικατέστησε από την Επιτροπή LEADER της «Ήπειρος Α.Ε.»: Σε αυτή, όπως είπε, δεν ενεκρίθη και απερρίφθη η ένσταση της «Ξυλοτεχνικής Ιωαννίνων ΑΕΒΕ» του μέλους της Δ.Ε. κ. Χρυσοστόμου. 
«Ο κ. Δημητρίου στην αγωνία του να ικανοποιήσει τη μη νόμιμη επιθυμία του συνεργάτη του και αφού επισκέφθηκε την ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. κλπ, παράγοντες και μέλη της Επιτροπής, μη βρίσκοντας ανταπόκριση προέβη στην απονενοημένη ενέργεια να με διώξει από την επιτροπή θυμίζοντας απολυταρχικά καθεστώτα, θεώρησε δε περιττό ακόμη και να με ενημερώσει για την παύση μου παρ΄ όλο που το ζήτησα»! 
 Δεν πάει άλλο…
Αυτά ήταν ορισμένα μόνο από όσα καταλόγισε στον πρώην «συνοδοιπόρο» του ο κ. Μήτσης, επιβεβαιώνοντας απόλυτα την διαπίστωση – πρόταση του επικεφαλής του «Ισχυρού Επιμηλετηρίου» Γρηγόρη Γκίκα: «Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Το Επιμελητήριο πρέπει να βγει δυνατό και ισχυρό στην κοινωνία και υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Άμεση προσφυγή στις κάλπες».