44χρονη χάρισε ζωή σε ασθενείς με τα όργανά της…

on .

DOREA ORGANON
• Το ύψιστο δώρο που μπορεί κανείς να προσφέρει στον συνάνθρωπο έκανε μία άτυχη 44χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 
Πρόσφερε όργανά της τα οποία μεταμοσχεύθηκαν ήδη σε ασθενείς που τα είχαν ανάγκη χαρίζοντάς τους κυριολεκτικά τη ζωή…
Η λήψη οργάνων από την αποβιώσασα δότρια έγινε προχθές όπως ανακοίνωσε η  Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι.. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία ομάδας χειρουργών της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και της αντίστοιχης ομάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Από την 44χρονη ελήφθησαν το ήπαρ και οι δύο νεφροί, όργανα τα οποία, βάσει της λίστας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις.
«Πράξη αλληλεγγύης…»
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου στην ανακοίνωσή της εκφράζει αμέριστη συμπαράσταση στους συγγενείς της δότριας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, όπως και την ευγνωμοσύνη της για τη γενναιότητά τους να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων, την οποία χαρακτηρίζει ως «μία πράξη αληθινής κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».
 Παράλληλα, συγχαίρει όλους όσοι βοήθησαν στην ολοκλήρωση της σύνθετης διαδικασίας της λήψης και μεταμόσχευσης οργάνων και ιδιαίτερα το Διευθυντή και τα στελέχη της Μ.Ε.Θ. του Π.Γ.Ν.Ι., οι οποίοι, όπως επισημαίνει, «παράλληλα με τον τεράστιο αγώνα που καθημερινά δίνουν για την αντιμετώπιση, τόσο των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μ.Ε.Θ, όσο και των συνανθρώπων μας στις Μ.Ε.Θ. Covid, επέδειξαν υψηλή και άξια συγχαρητηρίων αίσθηση καθήκοντος, διεκπεραιώνοντας σε μια πολύ δύσκολη εποχή όλες τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δωρεά οργάνων».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ