Έφτασαν στη Βουλή τα κρούσματα κορωνοϊού στο «Κατσιμήτρου»

on .

STRATOPEDO KATSIMHTROY

• Για αύξηση των κρουσμάτων στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα κάνουν λόγο σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές Μερόπη Τζούφη, Θεόδωρος Δρίτσας και Ανδρέας Ξανθός.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ανησυχητική είναι η τάση αύξησης των κρουσμάτων λόγω της διασποράς του Covid19 στο στρατόπεδο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 50 και παρά τις όποιες ενέργειες, η προστασία των στρατευμένων και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του αναγκαστικού συγχρωτισμού σε θαλάμους και λοιπούς χώρους, ενώ τα μέσα ατομικής προστασίας είναι ελλιπή. Η απαγόρευση εξόδου για λόγους προστασίας εντείνει την ψυχολογική πίεση, ενώ ερωτήματα δημιουργεί η πρόσφατη καταγγελία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με την απόσπαση πέντε στελεχών του υγειονομικού προσωπικού στην Κακαβιά».
Οι βουλευτές ρωτούν ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο για την περαιτέρω υγειονομική προστασία των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στο Στρατόπεδο Περάματος και αν προτίθεται να εξασφαλίσει την προμήθεια διαγνωστικών τεστ και την εφαρμογή επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε όλους τους οπλίτες και το μόνιμο προσωπικό;