Προβλήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συζήτησε η Μερ. Τζούφη

on .

TZOYFH MEROPH1

• Συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές, τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και την Πρόεδρο του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, με τους οποίους συνομίλησε για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τις δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας.
Στη συζήτηση με τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τους Αντιπρυτάνεις Μηνά Πασχόπουλο και Σταύρο Νικολόπουλο εκφράστηκε η αβεβαιότητα που έχει προκύψει από τις εξαγγελίες για αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών και το πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ, ενώ διατυπώθηκε η αντίθεση της Συγκλήτου για το σχέδιο αστυνόμευσης των ιδρυμάτων που προωθεί η κυβέρνηση. Αντίθεση σημειώθηκε και στην πρόσφατη νομοθέτηση του υπουργείου Παιδείας, η οποία εξισώνει τις πανεπιστημιακές σπουδές με την ολιγοετή φοίτηση σε ιδιωτικά κολέγια εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ έντονος προβληματισμός καταγράφεται για τη ρύθμιση που θεσμοθετεί τις κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή των αποφοίτων ΙΕΚ στα Πανεπιστήμια.
Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα της ελλιπούς χρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των διοικητικών υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, ενώ η ανάγκη επαναλειτουργίας της διυπουργικής επιτροπής Παιδείας - Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Ιωάννη Γεωργίου, με την κ. Τζούφη. Τέλος, στη συνάντηση με την Πρόεδρο του τμήματος Ιατρικής Άννα Μπατιστάτου εκφράστηκε ο προβληματισμός για την υποστελέχωση με μέλη ΔΕΠ και τους αφυπηρετήσαντες πανεπιστημιακούς του 2020.
Με Σύλλογο Ξ. Γλωσσών
Η κ. Τζούφη συναντήθηκε και με την πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων Μαρία Χαραλάμπους και την ταμία Αντωνία Ζέρβα, με αφορμή τη συζήτηση στις κοινοβουλευτικές επιτροπές του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή του ΑΣΕΠ, στο οποίο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας PALSO για δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα/Επιτροπής Διαπίστευσης των Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας, ώστε να διαπιστώνεται η εγκυρότητά τους και να ελέγχεται τι ακριβώς εξετάζει ο κάθε φορέας.