36 κιλά κάνναβης στην Ηγουμενίτσα εντόπισε σε Ι.Χ. αστυνομικός σκύλος

on .

 

• Πολύτιμη αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά η συμβολή της «Lussy» στον εντοπισμό ποσότητας ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα που είχε τοποθετηθεί σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες σε Ι.Χ..
Ο αστυνομικός σκύλος ξετρύπωσε από το σασί αυτοκινήτου 36 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ χειροπέδες πέρασαν στον αλλοδαπό μεταφορέα των ναρκωτικών οι άνδρες της Δίωξης Ηγουμενίτσας.
Η «επιχείρηση» έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου στην πόλη της Ηγουμενίτσας, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν ύποπτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον κατηγορούμενο και το ακινητοποίησαν για έλεγχο.
Καλά κρυμμένα
Σε επισταμένη έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Lussy», βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο σασί του οχήματος, η οποία είχε είσοδο από τον πίσω προφυλακτήρα, 35 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 35 κιλών και 880 γραμμαρίων.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο το παραπάνω όχημα έφερε παραποιημένο αριθμό πλαισίου.
Και στην  Αγ. Βαρβάρα Αττικής…
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας Αττικής βρέθηκε και κατασχέθηκε ουσία άγνωστης χημικής σύστασης σε κρυσταλλική μορφή, βάρους 103,6 γραμμαρίων καθώς και ζυγαριά ακριβείας.
Κατασχέθηκε επίσης η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών στο αυτοκίνητο, οι πινακίδες κυκλοφορίας καθώς και κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Με ευρωπαϊκό  ένταλμα…
Αλλοδαπός, που διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, ο αλλοδαπός επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, όπου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ιταλικών Αρχών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, με το οποίο καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.
Σε χωριά της Άρτας
Σε χωριό της Άρτας συνελήφθη ημεδαπός, διότι κατείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 6 γραμμαρίων καθώς και τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης.