Το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων «ξεμένει» συχνά από υλικά!

on .

 KENTRO YGEIAS IOANNINON

• Αδυναμία διενέργειας συγκεκριμένων εξετάσεων όπως οι αιματολογικές δηλώνουν κατά καιρούς οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων κι αυτό όχι από δική τους υπαιτιότητα, αλλά επειδή καθυστερεί η αποστολή των αναγκαίων υλικών από την... Πάτρα, η οποία και έχει τη σχετική αρμοδιότητα.
Αυτό επισημαίνει με επιστολή της η κ. Αρετή Μαλάμη, συνεργάτης του «Π.Λ.», διερωτώμενη γιατί οι προμήθειες αναλώσιμων στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων να πρέπει να γίνονται μέσω Πάτρας, όπου, σημειωτέον, έχει την έδρα της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και όχι με κάποιο πιο άμεσο τρόπο ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.

Πρόβλημα προμηθειών
Στην επιστολή της η Αρετή Μαλάμη αναφέρει τα ακόλουθα σχετικά με το θέμα της προμήθειας αναγκαίων υλικών στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων:
«Είχαμε ακούσει και το διαπιστώσαμε οι ίδιοι, ότι το Κέντρο Υγείας της περιοχής μας αντιμετωπίζει προβλήματα προμηθειών, τουλάχιστον σε υλικά, τα οποία αποστέλλει σε μας η Πάτρα, ύστερα από παραγγελίες που κάνουν οι αρμόδιοι γιατροί.
Και πρώτα ρωτάμε γιατί η Πάτρα να αποτελεί το προμηθευτικό μας κέντρο και όχι το δικό μας Κέντρο να προμηθεύεται απ’ ευθείας, ποσότητες αρκετές, ώστε να μην ξεμένει από …αντιδραστήρια π.χ, για αιματολογικές εξετάσεις, που είναι συνηθέστατες σε ένα Κέντρο Υγείας μιας μεγαλούπολης όπως είναι τα Γιάννενα σήμερα.
Κι είναι βέβαιο, ότι θα παρουσιάζονται ελλείψεις και σε άλλα είδη αναγκαία στη χρήση και για την ομαλή λειτουργία ενός αξιόπιστου Κέντρου Υγείας, όπως υποτίθεται ότι είναι το δικό μας.
Διερωτώμεθα και ρωτάμε τους καθ’ ύλην αρμόδιους αν γνωρίζουν ότι στο Κέντρο Υγείας μας δεν διενεργούνται, ας πούμε, συγκεκριμένες αιματολογικές εξετάσεις όταν ...συμβαίνει να «μην έχει στείλει η Πάτρα, τα κατάλληλα ...αντιδραστήρια»!
Φαντάζομαι, ότι αυτό το «σλόγκαν» θα ακούγεται πολλές φορές και από τα διάφορα ιατρικά εργαστήρια του Κέντρου Υγείας μας, για το οποίο πληροφορούμε πάλι όσους συμπολίτες μας -και πιστεύω πως είναι πολλοί ακόμα- δεν το γνωρίζουν ότι βρίσκεται στο παλαιό γνωστό μας ΙΚΑ, στο πέτρινο κτήριο της οδού Παύλου Μελά.
Επισκεφθείτε το και... ευχηθείτε η Πάτρα να έχει ανταποκριθεί στις ανάγκες των ιατρείων μας, για να κάνετε τις εξετάσεις σας επιτυχώς και να μην τρέχετε ύστερα, στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα»!