Η αναγκαιότητα των εμβολιασμών στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας

on .

EMBOLIO
• Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής όπως και συλλόγων γονέων της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Ιωαννιτών, με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια». 
 Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ, ο οποίος ευχαρίστησε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. του Δήμου Ιωαννιτών για την πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας μεταξύ άλλων την σημασία της σωστής χρήσης  και όχι της κατάχρησης των αντιβιοτικών καθώς και την σημαντικότητα των εμβολίων, ιδίως στις μέρες μας λόγω της πανδημίας COVID-19.
Ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δημ. Πάνου αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών τους ομιλητές της εκδήλωσης, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τόνισε ότι σκοπός της ημερίδας ήταν τα όσα ειπωθούν να αποτελέσουν ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και των γονέων που θα βοηθήσουν τα παιδιά να είναι καλύτερα προετοιμασμένα για τη ζωή τους αλλά και για τους κινδύνους που παραμονεύουν από λοιμώξεις και πανδημίες.
Η Δήμητρα Καββαθά, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Δ’ Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική, ΓΝΑ «ΑΤΤΙΚΟΝ» αναφέρθηκε στα αντιβιοτικά και στην άνευ ορίου κατανάλωσή τους. 
Στη συνέχεια η κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου,  Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό e-bug καθώς και το παιδικό παραμύθι “Ποιος παγίδεψε την Πεννυ-Κιλλίνη” που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά».
Τέλος ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του, τόνισε ότι «η  Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» έχει στόχο την έγκυρη πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στους ΟΤΑ-μέλη του Δικτύου μας, σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, τη σωστή λήψη των μέτρων υγιεινής ενάντια στις λοιμώξεις αλλά και για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών».