Ξεκινά στα Γιάννενα το σχολικό πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση»

on .

anakyklosi

• Το σχολικό πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» για το έτος 2020-2021 ενεργοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών, με αφορμή την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Φέτος, οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών, καλούνται να ανακυκλώσουν κάνοντας διαλογή στην πηγή 4 υλικών: χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες στους ειδικούς χάρτινους κάδους, που είναι τοποθετημένοι σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία.

Για 4η χρονιά…
Το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται για 4η σχολική χρονιά στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης followgreen.gr/ioannina, σύμφωνα πάντα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και υποστηρίζεται από την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στον μπλε κάδο), την ΑΦΗΣ Α.Ε. (εταιρία ανακύκλωσης μπαταριών), το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και την Αειφορική Ηπείρου.
Το σχολικό πρωτάθλημα «εγκαινίασε» χθες το πρωί, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, ο οποίος βρέθηκε στο συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Βαγγ. Πήχα και Ι. Αϊβατίδη.
«Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους μπαίνουν στο “παιχνίδι” της ανακύκλωσης, προσπαθώντας να πετύχουν το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό ανακύκλωσης, προστατεύοντας το περιβάλλον. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ελισάφ, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους.

Η δράση
Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό και ανά υλικό. Oι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» με link followgreen.gr/ioannina/contest, που είναι προσβάσιμη σε όλους. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα, μόνο για τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας, να δωρίσουν πόντους στα συμμετέχοντα σχολεία, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών.
Στο τέλος της σχολικής χρονιάς και εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για να βραβευθούν όλα τα σχολεία, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

***
Ο Δήμος Ιωαννιτών σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει πως στο Σχολικό Πρωτάθλημα 2019-2020, τα αποτέλεσμα ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, καθώς συλλέχθηκαν πάνω από 12.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών, σε διάστημα 4 μηνών, από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.