Ν’ αυξηθούν οι ώρες και οι αποδοχές των σχολικών καθαριστριών ζητά ο Δήμαρχος Αρταίων

on .

katharistries

• Την ανάγκη για άμεση μετατροπή των συμβάσεων των καθαριστριών στις σχολικές μονάδες του Δήμου, με παράλληλη αύξηση των ωρών εργασίας καθαριότητας εξέφρασε ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη, την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημ. Παπαστεργίου.
Όπως αναφέρει με το άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ), είναι εύλογη η ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα για σχολαστική καθαριότητα των σχολικών χώρων, λόγω του ότι βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας covid 19.
Αρχικός στόχος της παρέμβασης του Δημάρχου είναι η άμεση επίλυση του ζητήματος, να μετατραπούν οι συμβάσεις των καθαριστριών μερικής απασχόλησης με αύξηση του ωραρίου από τρεις σε πέντε ώρες, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων, με την αντίστοιχη αύξηση των αποδοχών τους, από μεριάς του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.