Επιδότηση των παραγωγών «κλημεντίνης» της Άρτας ζητούν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

on .

mantarinia

• Επιστολή με την οποία ζητά να επιδοτηθούν άμεσα οι παραγωγοί «κλημεντίνης» της Π.Ε. Άρτας, οι οποίοι είδαν τις καλλιέργειές τους να πλήττονται, τόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όσο και εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, έστειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.
Σε αυτή, αφού τον συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων του, τον ενημερώνει για το μεγάλο ζήτημα της μείωσης των εξαγωγών «κλημεντίνης» στο εξωτερικό λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία καθώς και των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες από την κακοκαιρία.
Η επιστολή συνοδεύεται από πλήρης οικονομικοτεχνική καταγραφή της κατάστασης αλλά και της προτεινόμενης επιδότησης, την οποία εκπόνησε ο τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής της παράταξης.
Πιο αναλυτικά, οι «Ορίζοντες Ηπείρου», προτείνουν στον Υπουργό επιδότηση σε δύο εναλλακτικές κλίμακες για ιδιοκτήτες αγρών των 15 στρεμμάτων και των 20 στρεμμάτων, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν το 95% των καλλιεργητών.
Τονίζουν επίσης ότι θα ήταν ακόμη πιο άμεση η ενίσχυση εφόσον η «Κλημεντίνη» εντασσόταν στο πλαίσιο επιδότησης για την αντιμετώπιση του covid-19 το οποίο εγκρίθηκε για την προστασία της ελιάς «Καλαμών».