SMS και βεβαιώσεις ακυρώνουν τους ελέγχους στα σταθερά σημεία!

on .

ASTYNOMIKOS ELEGXOS KORONOIOS

• Τα σταθερά σημεία ελέγχου για τις μετακινήσεις την περίοδο που εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε στη μείωση της κινητικότητας, παρά μόνο αγανακτούν τους πολίτες και προσθέτουν «βάρη» και κόπωση στους αστυνομικούς.
Την επισήμανση αυτή κάνουν με κοινή τους επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη οι τέσσερις ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας», εξηγώντας ότι οι έλεγχοι ουσιαστικά γίνονται για «στατιστικούς- επικοινωνιακούς λόγους», καθώς με ένα sms ή με μια βεβαίωση μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα ο κάθε πολίτης. Οι Ενώσεις αναφέρονται συγκεκριμένα στα σταθερά σημεία ελέγχου στα διόδια Τερόβου, Τύριας, Δροσοχωρίου και Ακτίου, στη Γέφυρα Καλογήρου, στο Καλπάκι, στη Βροσύνη και στη διασταύρωση Πάργας.
Και η επιστολή καταλήγει:
«Όλη αυτή η διαδικασία, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών, αλλά και την ψυχολογική, κυρίως κόπωση του Αστυνομικού προσωπικού αφού πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και τα όριά μας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όπως αποδεσμεύσει τους Αστυνομικούς από τα σταθερά μπλόκα και άμεσα οι συνάδελφοί μας να επιστρέψουν στους ελέγχους ουσίας που στην ουσία είναι η κύρια αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας».