«Γηρασμένοι» οι στύλοι που παίρνει ο ΔΕΔΔΗΕ από τη... Φινλανδία!

on .

KSYLA KORMOI STYLOI DEH

• Tα όποια προβλήματα υπήρξαν στις ορεινές κυρίως περιοχές λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας αντιμετωπίστηκαν αμέσως, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης χθες κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.
Όπως τόνισε, σωστά πάρθηκε η απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας μεγάλων φορτηγών στις εθνικές οδούς. Όσον αφορά στα προβλήματα ηλεκτροδότησης, σημείωσε ότι οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ είναι «γηρασμένοι», καθώς τα τελευταία χρόνια δεν γινόταν προμήθειες από Έλληνες παραγωγούς. «Τρόμαξα να τους πείσω και από το καλοκαίρι άρχισαν σιγά - σιγά να προμηθεύονται νέες κολώνες από Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία. Στο Ζαγόρι έπεφταν οι κολώνες και δίπλα υπήρχαν στοιβαγμένες χιλιάδες που σάπιζαν, επειδή αγόραζαν από τη Φινλανδία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Για τους ΣΜΑ
Ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να απαντήσει και στην επιστολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του θέματος των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Ανέφερε λοιπόν τα εξής: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτε σε αυτό το θέμα. Το παλεύω πολύ δυνατά και πολύ καλύτερα από κάθε Περιφέρεια της Ελλάδος. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι πρέπει να εφαρμόσω μια Σύμβαση που έχω στα «χέρια» μου. Αυτή προβλέπει ότι το υλικό θα παραληφθεί, αφού δοκιμαστεί επί ένα εξάμηνο. Αν εξαιρέσει κανείς τον Σ.Μ.Α. του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, όλοι οι άλλοι είναι έτοιμοι και έχουν συνδεθεί με το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Τι πιο απλό υπάρχει, από το να γίνει η δοκιμαστική λειτουργία επί ένα εξάμηνο (όσο προβλέπει η σύμβαση) από την οποία θα βγουν και τα κόστη τους και μέσα σε ένα εξάμηνο να γίνει η δημοπράτηση της λειτουργίας τους για τέσσερα - πέντε χρόνια; Όσο για τη μεταφορά τους, δε νομίζω ότι χρειάζεται να έχει κάποιος ειδική εμπειρία».