Τον αναζητούσαν για κλοπή τον συνέλαβαν και με κοκαΐνη

on .

NARKOTIKA 22 2 21

• Με κοκαΐνη συνελήφθη την Κυριακή ένας άνδρας στα Γιάννενα, ενώ αρχικά η Αστυνομία τον αναζητούσε για κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από συγγενικό του πρόσωπο.
Την ίδια μέρα, το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας εντόπισε 147 κιλά υδροπονικής κάνναβης σε φορτηγό όχημα, προερχόμενο από την Ιταλία, ενώ για τη μεταφορά της μεγάλη αυτής ποσότητας, συνελήφθησαν δυο Έλληνες!
Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, το πρωί της Κυριακής συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπής χρηματικού ποσού από σπίτι ηλικιωμένης που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, ταυτοποίησαν ως δράστη, συγγενικό της πρόσωπο.
Ακολούθως, μεταμεσονύκτιες ώρες οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας και σε έλεγχο που διενήργησαν στο αυτοκίνητό του βρήκαν και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 28.960 ευρώ, το οποίο προέκυψε ότι σχετίζεται με την παραπάνω κλοπή.
Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε το επόμενο πρωί στο σπίτι του στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 «φιξάκια» κοκαΐνης, συνολικού βάρους 15,8 γραμμαρίων.

Υδροπονική κάνναβη!
Στο μεταξύ, στη σύλληψη δύο Ελλήνων, ηλικίας 37 και 50 ετών, προέβησαν το πρωί της Κυριακής στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διενεργήθηκε έλεγχος με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε Φ/Γ όχημα μετά επικαθήμενου στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προερχόμενο από λιμένα Ιταλίας. Στο επικαθήμενο εντοπίστηκαν 16 χάρτινες κούτες που περιείχαν υδροπονική κάνναβη (skunk), συνολικού μεικτού βάρους 147 κιλών και 910 γραμμαρίων.
Σύμφωνα με τις Αρχές το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών ανέρχεται περίπου σε 925.000 ευρώ!
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σύνολο των ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το Φ/Γ όχημα. Σημειώνεται ότι για τον 50χρονο υπάρχει ενεργό μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.