Ο Κων/νος Ντιναλέξης αναπλ. Διοικητής στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων!

on .

NTINALEKSHS KOSTAS

• Σχεδόν 20 μήνες από τις εθνικές εκλογές του 2019 απαιτήθηκαν για την αλλαγή αναπληρωτή διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το ενδιαφέρον για τη θέση ήταν μεγάλο, αλλά και τα βιογραφικά που είχαν υποβληθεί πολλά!
Τον απερχόμενο Κώστα Χολέβα, ο οποίος διορίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε στη θέση αυτή επί μία τριετία περίπου, διαδέχεται ο Κωνσταντίνος Ντιναλέξης, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ. Αναμένεται να ορκιστεί αύριο, Τετάρτη και αμέσως να αναλάβει καθήκοντα.
Ο κ. Ντιναλέξης έχει μακρά εμπειρία σε θέσεις ευθύνης του ιδιωτικού τομέα, καθώς στο παρελθόν εργάστηκε σε μεγάλες εταιρίες της περιοχής μας. Διαθέτει επίσης σημαντική διοικητική εμπειρία χάρη στην προϋπηρεσία του σε δημόσιους οργανισμούς όπως το Νοσοκομείο Άρτας και «Μεταλλουργική» Κεφαλοβρύσου.
Η θέση που αναλαμβάνει είναι καίρια και καλείται, σε συνεργασία με τον νυν Διοικητή του Π.Γ.Ν.Ι. Νίκο Κατσακιώρη, να διοικήσει το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Βορειοδυτικής Ελλάδας, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο λόγω της πανδημίας.

Σύντομο βιογραφικό
Απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Κων/νος Ντιναλέξης έχει θητεύσει ως διευθυντής του καταστήματος Ιωαννίνων της «Express Service» με ακτίνα εξυπηρέτησης όλη την Ήπειρο την περίοδο 1990 – 97 και ως διευθυντής Ιωαννίνων της εταιρίας «Π. Κωτσόβολος ΑΕΒΕ» το διάστημα 1997 – 2004.
Ακολούθως, θήτευσε ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου της Άρτας, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος Δ.Σ. της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου.