Ένα βραβείο για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου «μοιράζονται» τρεις φορείς των Ιωαννίνων!

on .

ELISAF BRABEIO KENTRO EMPORIOY 24 2 21

• Ένα βραβείο που αφορά τον σχεδιασμό δημιουργίας Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στο παλιό εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων, δηλαδή στην οδό Ανεξαρτησίας και στους γύρω δρόμους, απέσπασε ο Δήμος Ιωαννιτών μαζί με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Best City Awards 2020».
Την είδηση πρώτο το Επιμελητήριο έσπευσε να ανακοινώσει προχθές, για να ακολουθήσει χθες ο Δήμος Ιωαννιτών, επισυνάπτοντας και σχετική φωτογραφία του δημάρχου Μ. Ελισάφ με το βραβείο ανά χείρας, ενώ λίγο αργότερα ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη του πρ. δημάρχου Θ. Μπέγκα, υπενθυμίζοντας τη δική της συμβολή στο έργο, το οποίο προς το παρόν βρίσκεται στις μακέτες!

Σημαντικό έργο…
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η δημιουργία «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου», στο ιστορικό - εμπορικό κέντρο της πόλης είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάδειξη της ιστορικότητας και του πολιτιστικού πλούτου του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου το έργο αφορά ένα σύνολο αλληλένδετων παρεμβάσεων στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης και η επιτυχής υλοποίησή του απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια και πολυμερή συνεργασία. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών βρίσκεται σε άριστη συνεργασία και με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και με τις ωφελούμενες επιχειρήσεις.

Μέχρι το τέλος του 2023…
Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει με την ανάδειξη αναδόχου για το Υποέργο 1: «Αναβάθμιση δικτύου εμπορικών οδών στο Ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων», ενώ σε στάδιο υλοποίησης βρίσκονται και τα άλλα Υποέργα, σύμφωνα με τον χρονοπρογραμματισμό που έχει εγκριθεί. Το σύνολο του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι: 1.801.370,66€ και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία.

Η «Ενότητα Πολιτών»
Την βράβευση χαιρέτισε με ανακοίνωσή της και η παράταξη του πρ. δημάρχου Θ. Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για «ένα έργο το οποίο ως Δημοτική Αρχή μελετήσαμε και σχεδιάσαμε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, τους επαγγελματίες και τους πολίτες της περιοχής πέριξ της οδού Ανεξαρτησίας, κατορθώνοντας να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ.
Είναι μια παρέμβαση την οποία πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή και την υποστηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί η ολοκλήρωσή της θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση μιας ιστορικής εμπορικής περιοχής της πόλης, θωρακίζοντας τη απέναντι στις προκλήσεις της μετεξέλιξης του εμπορίου, ειδικά στην μετα-covid εποχή και τις προκλήσεις που φέρνει σε ότι αφορά το επιχειρείν».
Και καταλήγοντας σημείωσε ότι «το μεγάλο στοίχημα παραμένει η γρήγορη υλοποίησή του και θα είμαστε παρόντες να παρακολουθούμε τις εξελίξεις».