Παράπονα στη Δημοτική Αρχή για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

on .

aneksarthsias

• Τα παράπονά του στη Δημοτική Αρχή εκφράζει ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα», με αφορμή την πρόσφατη βράβευση για το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου».

Αφού αρχικά συγχαίρει Δήμο Ιωαννιτών και Επιμελητήριο για τη διάκριση αυτή, επισημαίνει την παράλειψη της Δημοτικής Αρχής που στην σχετική ανακοίνωσή της «δεν αναφέρεται πουθενά η προσπάθεια των καταστηματαρχών της περιοχής του ιστορικού κέντρου οι οποίοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους την τελευταία δεκαετία». Κι αυτό παρά το γεγονός ότι σε όλη την προσπάθεια, όπως αναφέρει, ο σύλλογος προσπάθησε τα μέγιστα, στάθηκε δίπλα στον Δήμο Ιωαννιτών για τον σχεδιασμό της πρότασης και συνέβαλε ενεργά στη συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών, ώστε σύσσωμο το ιστορικό κέντρο της πόλης να ενταχθεί στο πρόγραμμα Ανοιχτού Εμπορίου.
Μάλιστα κάνει λόγο ακόμη και για άρνηση των αρμόδιων το τελευταίο διάστημα να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο του Συλλόγου, παρά τις πολλές και επίμονες προσπάθειές της.
Παρόλα αυτά ο Σύλλογος δηλώνει «παρών» και πρόθυμος να βοηθήσει όπου κρίνεται απαραίτητο στην ολοκλήρωση του έργου και στην ανάδειξη του παραδοσιακού εμπορικού χαρακτήρα της περιοχής.
Πολλά τα προβλήματα
Ακόμη, στην ανακοίνωσή του επισημαίνει τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όπως τα ετοιμόρροπα ακίνητα που όχι μόνο αποτελούν εστίες ρύπανσης, αλλά και κίνδυνο για τους περαστικούς, τις οσμές αποχέτευσης στην οδό Ανεξαρτησίας κατά τους θερινούς μήνες κυρίως, την υπερχείλιση των αγωγών ομβρίων κ.α.
«Εκτιμούμε ότι μέσω και της υλοποίησης του έργου του open mall, δίνεται μια ευκαιρία –η τελευταία ίσως- για την επίλυση και των παραπάνω προβλημάτων. Προσδοκούμε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός και θα συμβάλλει στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που κατέστησαν το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων τόπο απαξίωσης», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφουν η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αναστασία Μπούκα και ο Γραμματέας Γ. Ντεκουμές.