Θλίψη στα Γιάννενα για τον Νίκο Ακριτίδη...

on .

AKRITIDHS NIKOLAOS

• Ένας σπουδαίος άνθρωπος και γιατρός, ο Νίκος Ακριτίδης, «έφυγε» από τη ζωή έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στη Γιαννιώτικη κοινωνία την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες με συνέπεια και προσήλωση. Η συνεισφορά του προς τον συνάνθρωπο υπήρξε σπουδαία μέχρι και την τελευταία του πνοή, αφού ακόμη και λίγο πριν το τέλος, δώρισε όργανά του για να σωθούν άλλες ζωές.
Επί 20 ολόκληρα χρόνια διετέλεσε διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του «Χατζηκώστα» όπου διακρίθηκε για το ήθος και την επιστημοσύνη του. Η κηδεία του έγινε στα Γρεβενά, σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Τον Νίκο Ακριτίδη αποχαιρετούν με μηνύματά τους τόσο η οικογένεια του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», όσο και οι Αρχές της πόλης στην οποία έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του, όπου και έκλεισε την επαγγελματική του καριέρα.

Τα συλλυπητήρια
• Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την ειλικρινή θλίψη για την απώλεια του Νίκου Ακριτίδη, ο οποίος όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «διετέλεσε Δ/ντης του Παθολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, επί 20 συναπτά έτη, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του τόσο ως επιστήμων όσο και ως άνθρωπος, συνεργαζόμενος άψογα με το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του».
• Τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του Νίκου Ακριτίδη εκφράζει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος σε δήλωσή του εξαίρει την ανιδιοτελή προσφορά του στην Ιατρική Επιστήμη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «πενθούμε την απώλεια του Νίκου Ακριτίδη. Του ιατρού που συνέδεσε το όνομά του με την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Χατζηκώστα” Ιωαννίνων. Του επιστήμονα που πρόσφερε ανιδιοτελώς υπηρεσίες αδιακρίτως προς κάθε πολίτη. Η συμβολή του στην οργάνωση και λειτουργία της Κλινικής είναι ανεκτίμητη γι’ αυτό -αν και πέρασαν αρκετά χρόνια από τη συνταξιοδότησή του- μνημονεύεται μέχρι και στις ημέρες μας το όνομά του, η θητεία του, οι επιστημονικές του γνώσεις. Είμαστε ευγνώμονες και θα τον θυμόμαστε πάντα».
• Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και αναπλ. καθηγήτρια Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Νευρολογίας Μερόπη Τζούφη. Όπως αναφέρει, «θρηνούμε την απώλεια του αγαπημένου μας συναδέλφου και γιατρού, Διευθυντή Παθολογίας, Νίκου Ακριτίδη, που δίδαξε γενιές γιατρών με τις γνώσεις του, αλλά και με το ατομικό του παράδειγμα ήθους, προσφοράς και διαρκούς ανανέωσης, για την καλύτερη προσφορά υγειονομικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας».
• Σε ψήφισμά του για τον Ν. Ακριτίδη ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων εξαίρει το ήθος και την προσφορά του θανόντος στους ασθενείς και στο κοινωνικό σύνολο και τη συμβολή του στην εκπαίδευση πολλών γενεών φοιτητών και ιατρών στην Παθολογία.
• Ο καθηγητής κ. Λάμπρος Μιχάλης, Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπ. Ιωαννίνων εκ μέρους όλων των μελών, με ανακοίνωσή του εξέφρασε συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος, τονίζοντας ότι «η Ιατρική Κοινότητα των Ιωαννίνων και της σύνολης Β.Δ. Ελλάδας είναι σήμερα φτωχότερη».
• Ψήφισμα εξέδωσε χθες και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών εκφράζοντας τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την επιστήμη του με ήθος και υψηλή κατάρτιση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας με συνέπεια και την κοινωνία με ευαισθησία».