Παράλληλες λαϊκές αγορές από Δευτέρα στα Γιάννενα

on .

LAIKH AGORA1

Με τη λειτουργία παράλληλων λαϊκών αγορών σε γειτονιές της πόλης θα επιχειρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών αφενός να διευκολύνει τους πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους αποφεύγοντας τον συνωστισμό, για ευνόητους λόγους, αφετέρου να στηρίξει τους παραγωγούς προϊόντων στην προσπάθειά τους να τα διαθέσουν.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας ενημερώνοντας ότι το μέτρο, το οποίο εφαρμόζουν ήδη με επιτυχία και άλλες πόλεις ανά τη χώρα, θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα και για ένα μήνα, χωρίς να αποκλείεται και παράτασή του.
Πού θα λειτουργήσουν
Σήμερα οι λαϊκές αγορές και στα Γιάννενα λειτουργούν με το 50% των παραγωγών, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας. Το γεγονός αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα, όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του. Για το λόγο αυτό ο Β. Βλέτσας, έπειτα από διαβούλευση με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους παραγωγούς, αιτήθηκε τη λειτουργία παράλληλων αγορών. Το αίτημα εγκρίθηκε και έτσι από την ερχόμενη Δευτέρα ο νέος σχεδιασμός τίθεται σε εφαρμογή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Δήμος, κάθε Δευτέρα παράλληλη λαϊκή αγορά θα λειτουργεί στα Σεισμόπληκτα, στο χώρο του γηπέδου. Κάθε Τρίτη, στους Αμπελοκήπους, στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται δίπλα στο χώρο που γίνεται ήδη λαϊκή, ενώ κάθε Παρασκευή στην Ανατολή, στις οδούς Χριστοφορίδου και Κερασούντος. Κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι λαϊκές αγορές στη Βρυσούλα, τα Καρδαμίτσια και τη Δροσιά, όπως κι αυτή στην Αγία Μαρίνα.
Ο Βασίλης Βλέτσας
«Όλες οι λαϊκές λειτουργούν με το 50% των παραγωγών. Οι πολίτες μπορούν με ασφάλεια να κάνουν τις αγορές τους ωστόσο θα πρέπει να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα, όπως χρήση μάσκας και αποστάσεις», ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο Βασίλης Βλέτσας. Διευκρίνισε δε ότι στις παράλληλες αγορές θα μετέχουν οι αδειοδοτημένοι παραγωγοί ενώ η λειτουργία τους μπορεί να παραταθεί πέραν του Μαρτίου, κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ