Μπερδεμένο «κουβάρι» το νέο Δημαρχείο Ιωαννίνων

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Μπερδεμένο «κουβάρι» είναι η επιλογή του χώρου στον οποίο θα στεγαστεί το νέο Δημαρχείο Ιωαννίνων. Ενώ ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ έχει προτάξει το κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήθηκε και η προηγούμενη πρόταση της Δημοτικής Αρχής Θ. Μπέγκα για το ΚΕΠΑΒΙ, κάτι που δεν απέκλεισε ο νυν Δήμαρχος. 
Όπως ανέφερε για το ΚΕΠΑΒΙ, η μελέτη που έχει εκπονηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ παράλληλα ο Δήμος συζητά με την ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε. και τους αρχυροχόους. Η οριστική απόφαση αναμένεται ως τέλος του μήνα, όταν και θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της η Γενική Συνέλευση της εταιρίας. Όσον αφορά το κτίριο της οδού Δομπόλη ο Δήμαρχος είπε ότι η συζήτηση άνοιξε μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι είναι «δεδομένος ο διακριτός ρόλος του Πανεπιστημίου στην αξιοποίηση του κτιρίου». 

Ο πρώην Δήμαρχος Θ. Μπέγκας άσκησε κριτική στους χειρισμούς του Δημάρχου, λέγοντας ότι η κίνησή του για το κτίριο Δομπόλη, ώστε να στεγάσει εκεί το Δημαρχείο, έγινε χωρίς προετοιμασία και για αυτό στην πορεία η αρχική σκέψη αποδομείται. Ο κ. Μπέγκας έθεσε και σειρά ερωτημάτων, όπως εάν επαρκούν τα τετραγωνικά για τη φιλοξενία των υπηρεσιών του Δήμου, εάν υπάρχει επαρκής χώρος για πάρκινγκ και εάν έχει ληφθεί υπόψη το κυκλοφοριακό ζήτημα που θα προκύψει.
Επέμεινε μάλιστα στη λύση του ΚΕΠΑΒΙ, υποστηρίζοντας ότι είχαν διασφαλιστεί οι βασικές αρχές του σχεδιασμού: χωροθέτηση υπηρεσιών, λειτουργία περιβάλλοντος χώρου, κυκλοφοριακή λειτουργία, ενεργειακή αναβάθμιση.

Για τη ΔΕΥΑΙ
Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και τα ζητήματα της ΔΕΥΑΙ. Ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Άρης Μπαρτζώκας, ενημέρωσε το Σώμα ότι ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο κ. Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και στα αίτια που προκάλεσαν το πρόβλημα στην ύδρευση της πόλης και οδήγησαν στην πολύωρη διακοπή υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί αν υπήρχαν θολόμετρα.
Η ΔΕΥΑΙ προχωρά σε εκπόνηση μελέτης ώστε να γίνει η τοποθέτησή τους προκειμένου να αντιμετωπίζεται έγκαιρα κάθε ανάλογο πρόβλημα στο μέλλον.
Ο κ. Μπαρτζώκας τέλος έκανε γνωστή την πρόθεση της ΔΕΥΑΙ να προχωρήσει σε συνεργασία με ιδιώτες ώστε να γίνεται τακτική καταμέτρηση στην κατανάλωση νερού σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα οι καταναλωτές των περιοχών αυτών να λαμβάνουν λογαριασμούς ανά τετράμηνο.

Σε ισχύ το Ρυμοτομικό Σεισμοπλήκτων
Μετά από αγώνα και προσπάθεια πολλών ετών έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και βρίσκεται σε ισχύ το ρυμοτομικό σχέδιο περιοχής Σεισμοπλήκτων Δήμου Ιωαννιτών που είχε ακυρωθεί από το ΣΤΕ καθώς και η πράξη εφαρμογής που είχε κυρωθεί με την αριθ.1/2001 πράξη η οποία εγκρίθηκε με την 3769/16-2-2001 απόφαση Δημάρχου Δήμου Ιωαννιτών.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν πλέον να εκδίδουν οικοδομικές άδειες ενώ οι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι μπορούν να συντάσσουν συμβόλαια λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή Σεισμοπλήκτων βρίσκεται εντός ρυμοτομικού σχεδίου με εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής.