Σπ. Ριζόπουλος: Μόνη λύση είναι να γκρεμιστεί το κτίριο της Δομπόλη

on .

PALIO PANEPISTHMIO DOMPOLH 8 2 17

• Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» δεν συμφωνούν με την παραχώρηση στον Δήμο Ιωαννιτών του παλιού κτιρίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην οδό Δομπόλη, ούτε όμως και με την «σπατάλη» χρημάτων εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου όπως δήλωσε χθες ο επικεφαλής της παράταξης Σπύρος Ριζόπουλος.
«Άκουσα διάφορες προτάσεις αλλά κανείς δεν μιλά για το ποια είναι η κατάσταση του κτιρίου σήμερα και ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτή. Θυμίζω ότι το 2008 η τότε Περιφέρεια παραχώρησε κομμάτι του κτιρίου για να εγκατασταθούν υπηρεσίες κόβοντας στη μέση την αξία του ακινήτου. Σήμερα τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων λειτουργούν στη λογική ενός ακόμα μπαλώματος, αφού το κτίριο έτσι όπως είναι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Ριζόπουλος είπε πως για να φτιαχτεί ξανά το κτίριο τα κόστη είναι απαγορευτικά και χαρακτήρισε ως μόνη λύση το γκρέμισμα και τη δημιουργία μιας επιτροπής με στόχο να προσελκύσει ιδιωτικό ενδιαφέρον.
Άλλα θέματα
Ο κ. Ριζόπουλος, ξεκαθάρισε πως ο Περιφερειάρχης κάνει λάθος συγχέοντας τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου με την στέγαση των εταιριών τεχνολογίας που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια στα Γιάννενα, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της αρμοδιότητας ή μη της Περιφερείας για τη συντήρηση της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας τονίζοντας πως «ο κ. Καχριμάνης διαχρονικά δεν θέλει να δίνει τις σωστές απαντήσεις για να αποφεύγει τις ευθύνες».
Τέλος, σε ότι αφορά την κατάσταση με τις αδειοδοτήσεις των ΑΠΕ στην Ήπειρο και με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, για την αδειοδότηση μονάδας παραγωγής ενέργειας από βιομάζα, στα Άνω Ραβένια είπε χαρακτηριστικά πως «η πολιτική των ΑΠΕ στην Ήπειρο χαράζεται σύμφωνα με τα συμφέροντα και τους πολιτικούς φίλους του Περιφερειάρχη».