Επιτυχία η δέσμευση του Πρωθυπουργού για παραχώρηση του κτιρίου της Δομπόλη

on .

GKONTAS NIKOS NEA

• «Μας χαρίζουν γάιδαρο  και τον κοιτάμε στα δόντια» ήταν το σχόλιο του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκου Γκόντα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για το θέμα της παραχώρησης στον Δήμο του κτιρίου της Δομπόλη.
 Όπως ανέφερε  χαρακτηριστικά, «αντί να αισθανόμαστε ικανοποίηση από την επιτυχία του Δημάρχου να αποσπάσει την δέσμευση του Πρωθυπουργού για παραχώρησή του στο Δήμο, ορισμένοι μεμψιμοιρούν και καταγγέλλουν» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «η πολυετής αδράνεια της Πολιτείας που είχε την ευθύνη μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποτελούσε προσβολή και για  την πόλη και για το ιστορικό μας Πανεπιστήμιο».
Περί του ΚΕΠΑΒΙ
Για το ΚΕΠΑΒΙ που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή διατυμπάνιζε ότι όλα είναι έτοιμα για να μεταφερθεί  εκεί το Δημαρχείο, ο κ. Γκόντας ανέφερε πως ουσιαστικά δεν είχε γίνει κανένα βήμα για την επίλυση του καθεστώτος της προγραμματικής σύμβασης που συμμετέχει ο Δήμος έχοντας παραχωρήσει την έκταση ιδιοκτησίας του με μοναδικό  αντάλλαγμα τον ορισμό ενός μόνο μέλους εκπροσώπου του στο Δ.Σ. Τη συμφωνία αυτή χαρακτήρισε λεόντεια  και την επίλυση των διαφορών ιδιαίτερα προβληματική που αν δεν καταλήξει σε συμφωνία θα απαιτηθεί χρονοβόρα δικαστική προσφυγή.
Με την ευκαιρία αυτή υπενθύμισε στο Δ.Σ την θέση της παράταξής του για ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου στο χώρο της Λαϊκής αγοράς Αγίας Μαρίνας που είχε δρομολογηθεί κατά την θητεία του ως Δημάρχου. Είχε μάλιστα προχωρήσει η τότε Δημοτική Αρχή σε αλλαγή του χαρακτηρισμού της συγκεκριμένης έκτασης από Γυμναστήριο   ώστε να είναι εφικτή η ανέγερση Δημαρχείου.  Παράλληλα, όπως είπε, είχε συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους της Λαϊκής η δημιουργία σε πρώτο επίπεδο στεγασμένης  Λαϊκής αγοράς και η εντεύθεν ανέγερση μεγάρου.