Θλίψη για το θάνατο του Αρτινού εκδότη Κώστα Γκέτση

on .

gketsis aggeli tsinos

• Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και την ανησυχία της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου, όμως και οι άλλες ασθένειες «θερίζουν» ανθρώπινες ζωές και ειδικά ο καρκίνος. Τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι, γνωστών ατόμων στην κοινωνία της Ηπείρου.
Σε ηλικία 60 ετών και μετά από άνιση «μάχη» που κράτησε κάτι λιγότερο από τέσσερις μήνες, απεβίωσε το Σάββατο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «η Γνώμη Άρτας» Κώστας Γκέτσης.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτας, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και η ταφή του έγινε στο νεκροταφείο της παλιάς Φιλιππιάδας που ήταν η γενέτειρά του. Ο Κώστας Γκέτσης είχε μια μακρόχρονη πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας, καθώς διετέλεσε διαδοχικά εκδότης των εφημερίδων «Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», «Η ΤΟΛΜΗ», «Η ΠΡΩΙΝΗ» και «Η ΓΝΩΜΗ». Συνεργάστηκε επίσης με ραδιοφωνικούς σταθμούς και με τον ART TV, ήταν ανταποκριτής στην Δυτική Ελλάδα πανελληνίων ΜΜΕ, ενώ διατέλεσε και Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων. Διακρίθηκε για τη μαχητικότητα και την αρθρογραφία του.
Σε δήλωσή της η βουλευτής Άρτας, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Κώστας ήταν ένας βαθύς, έξυπνος, και συναισθηματικός άνθρωπος. Είτε συμφωνούσε, είτε διαφωνούσε κανείς μαζί του, το στίγμα του ήταν πολύ έντονο. Με κριτική και διεισδυτική ματιά ασκούσε μέχρι το τέλος μαχόμενη δημοσιογραφία».
Η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» αναφέρει ότι ο Κώστας Γκέτσης, ήταν «αγωνιστής της αλήθειας, προστάτης της ελευθερίας του λόγου, επικριτής της διαπλοκής, αντίπαλος της άσκοπης εξουσίας, ο άνθρωπος που πάνω από όλα φίλος, δεν είναι πια μαζί μας. Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Άρτας και της Ηπείρου είναι πλέον “πιο φτωχός”».
To Noμαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ, αναφέρει, ότι «πάλεψε μέχρι το τέλος, όπως πάλευε σε όλη του τη ζωή. Πάντα δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων! Πάντα με τις εφημερίδες του και τις ιστοσελίδες του, φιλόξενες και ανοιχτές, βήμα για τις αγωνίες και τα αιτήματα των εργαζομένων».
- Ο «Πρωινός Λόγος», με τον οποίο ο αείμνηστος Κώστας διατηρούσε ιδιαίτερους δεσμούς, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Λωρέττα - Ελευθερία και τον γιό του Άγγελο.

Η Μαριάννα Αγγέλη
• Το Σάββατο έφυγε επίσης από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών η Μαριάννα Αγγέλη, σύζυγος του Κώστα Αγγέλη, η οποία έδωσε πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία της τελέστηκε την Κυριακή στο Κουτσελιό μέσα σε βουβό κλίμα συγκίνησης και θλίψης, εξαιτίας και των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό που δεν επέτρεπαν στον κόσμο να της απευθύνει από κοντά το «ύστατο χαίρε».
Η Μαριάννα υπηρέτησε με απόλυτη ευσυνειδησία την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύσσοντας παράλληλα πλούσια δράση στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, αφήνοντας το «στίγμα» της σε τομείς αλληλεγγύης. Το 2014 δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέτοντας υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία». Ο επικεφαλής της, πρώην Δήμαρχος Νίκος Γκόντας, μαζί με τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά της και προσθέτουν ότι: «κρατούν στη μνήμη τους τη Μαριάννα, η οποία αφήνει τεράστια κενά πρώτα στην οικογένεια, αλλά και σε όλους εμάς που είχαμε την ευτυχία να την γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί της, καθώς και στην ευρύτερη κοινωνία».
- Τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένειά της εκφράζει ο «Πρωινός Λόγος».

Ο Γιάννης Τσίνος
• Ο Γιάννης Τσίνος ήταν ο κρεοπώλης της συνοικίας που περικλείει το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες».
Καταγόταν από το Μέτσοβο, αλλά ρίζωσε στα Γιάννενα και για χρόνια -και μέχρι τη συνταξιοδότησή του- λειτουργούσε κρεοπωλείο στην οδό Φ. Τζαβέλλα. Παράλληλα ήταν και ζωέμπορος, έχοντας «χτίσει» φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις με πολύ κόσμο εντός και εκτός πόλης. Ήταν πάντα πρόσχαρος, καλοδεχτικός, άνθρωπος της παρέας και άφησε «κενό» με τη συνταξιοδότησή του στη γειτονιά.
«Έφυγε» και αυτός -σε ηλικία 76 ετών- μετά από σκληρή «μάχη» που έδωσε επί αρκετό καιρό με τον καρκίνο και η κηδεία του τελέστηκε την Κυριακή από τον Ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη Ανατολής, στο κοιμητήριο του οποίου και ετάφη.
- Ο «Πρωινός Λόγος», με τον οποίο ο Γιάννης είχε στενές σχέσεις -λόγω και της γειτονίας του- εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.