Αντί να ασχολούνται με τον covid-19, επιδιώκουν πολιτικά και προσωπικά οφέλη

on .

nosokomeio

• Με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων απαντά με «καυστικό» τρόπο στην τελευταία ανακοίνωση Μελών Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, στην οποία γινόταν αναφορά σε τοποθετήσεις προσκείμενων στην παράταξη στελεχών σε διευθυντικές θέσεις.
Η ΔΑΚΕ απαντά και στις «καταγγελίες» για τη μείωση των χειρουργείων και τις άδειες προσωπικού, ενώ υπενθυμίζει «έργα και ημέρες» επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «δυσωδία». Αναφέρει συγκεκριμένα καρατόμηση της Διευθύνουσας, καθαίρεση της Υποδιευθύντριας Οικονομικού, καθαίρεση προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας...
Για τις αλλαγές στη Νοσηλευτική Υπηρεσία η ΔΑΚΕ, υποστηρίζει ότι έγιναν με κριτήρια αξιοκρατίας και ευπρέπειας, ενώ αναφέρεται και σε επιμέρους θέματα. Για το 4ο κτίριο, «υπενθυμίζει» ότι στήριξε τη δημιουργία και λειτουργία του, εν αντιθέσει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ως αντιπολίτευση το πολέμησαν. Τονίζει ότι σε όλα τα νοσοκομεία του κόσμου έγινε προσαρμογή στη λειτουργία τους ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ενώ η αναστολή αδειών αποτελεί κοινή πραγματικότητα σε όλη τη χώρα.
«Είναι θλιβερό το γεγονός ότι οι συντάκτες του εν λόγω κειμένου, αντί να βρίσκονται στην “πρώτη γραμμή” της μάχης με τον Covid-19 στην κρισιμότερη αυτή καμπή του 3ου πανδημικού κύματος- προσπαθούν να δράξουν την ευκαιρία να καρπωθούν κομματικά ή προσωπικά οφέλη, εκμεταλλευόμενοι την δικαιολογημένη κούραση των πολιτών και την εξουθένωση των υγειονομικών» υπογραμμίζει η ΔΑΚΕ, κάνοντας λόγο για «αχαρακτήριστη πρακτική» που ακολουθείται από τους ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ.