Ξενάγηση στο Μολυβδοσκέπαστο για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο

on .

floros

• Στην ιστορική Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, πάνω ακριβώς στη μεθόριο γραμμή, βρέθηκε ως προσκυνητής ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κων/νος Φλώρος.

Ο δραστήριος ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης π. Αρσένιος Μάιπας τον ξενάγησε στο εσωτερικό του καθολικού και του διηγήθηκε θαύματα της Παναγίας, τα οποία άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή. Επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θέλησε να δει τον τάφο του αείμνηστου Σεβαστιανού, ο οποίος πρωτοστάτησε από την ακριτική έπαλξη της Κόνιτσας σε εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα, έχοντας ως εφόδιο το δυναμισμό της αρετής του.
Να σημειωθεί ότι το κοινόβιο της Μονής Μολυβδοσκεπάστου, υπό τη συνετή καθοδήγηση του π. Αρσενίου, όλο και αυξάνεται, και έχει φτάσει να αριθμεί επτά πλέον μέλη. Ακόμη ο π. Αρσένιος φροντίζει για την αναστήλωση και τη συντήρηση όλων των Μοναστηριών της επαρχίας με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ο κ. Φλώρος πραγματοποίησε φυσικά και επίσκεψη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου, συγχαίροντας τους στρατιώτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς για το έργο, που επιτελούν.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στο στρατιωτικό προσωπικό, εξήρε το πολύτιμο έργο που επιτελούν με την άοκνη, συνεχή φύλαξη και επιτήρηση της παραμεθορίου, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν αναληφθεί για την περαιτέρω ενίσχυση των ΕΔ και έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση.
Τέλος, στην πνευματική στέγη Κόνιτσας είχε μια σύντομη συνάντηση με το Μητροπολίτη Ανδρέα, κατά την οποία ο Ιεράρχης του μετέφερε την εικόνα ερήμωσης της περιοχής. Επισκέφθηκε και το Στρατιωτικό Μαυσωλείο Κόνιτσας, αποδίδοντας τιμή σε όσους υπερασπίστηκαν με γενναιοψυχία και αυτοθυσία την Πατρίδα.
π. Ηλίας Μάκος