Νέες πτήσεις από Σκανδιναβικές χώρες στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

on .

AERODROMIO IOANNINON AEROPLANA

Στο επιχειρησιακό-στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου αναφέρθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η πανδημία δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα για τον τουρισμό στην Ήπειρο, πανελλαδικά, αλλά και παγκόσμια.
Ωστόσο, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου και με την ελπίδα πως η κατάσταση στη χώρα μας σταδιακά θα ομαλοποιείται, η Ήπειρος προετοιμάζεται για την υποδοχή τουριστών.
Σύμφωνα με τον Στ. Ιωάννου λοιπόν προγραμματίζονται για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων πέντε διεθνείς πτήσεις από Σκανδιναβικές χώρες.
Πιο συγκεκριμένα για το διάστημα Μάιος – Οκτώβριος 2021 έχουν προγραμματιστεί δυο εβδομαδιαίες πτήσεις από Δανία (Κοπεγχάγη και Μπίλουντ), δυο εβδομαδιαίες πτήσεις από Σουηδία (Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ) και μια εβδομαδιαία πτήση από Νορβηγία.
Στο Άκτιο
Μεγάλο ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για το Αεροδρόμιο Πρέβεζας – Ακτίου, καθώς όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης νέες εταιρίες προγραμματίζουν να κατεβάσουν αεροπλάνα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι χώρες προσέλευσης. Συγκεκριμένα:
Από το Ηνωμένο Βασίλειο:
Για πρώτη φορά η αεροπορική εταιρία Ryanair έρχεται στην περιοχή μας. Οι πτήσεις ξεκινούν την 1η Ιουλίου και θα συνδέουν απευθείας το αεροδρόμιο Στάνστεντ με το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα.
Η εταιρία Easyjet εκτός των πτήσεων από το Γκάτγουικ του Λονδίνου (6 πτήσεις την εβδομάδα τον Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και 7 πτήσεις την εβδομάδα το Ιούλιο και τον Αύγουστο) και των πτήσεων από το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου (2 πτήσεις την εβδομάδα από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο) ανακοίνωσε για την φετινή τουριστική περίοδο και νέες πτήσεις. Συγκεκριμένα θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, από το Μπρίστολ, από 19 Μαΐου έως 27 Οκτωβρίου, ενώ από το Λούτον του Λονδίνου, θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, από 28 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου.
Από τη Γαλλία
Για πρώτη φορά θα υπάρχουν πτήσεις από το Παρίσι προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου. H αεροπορική εταιρία Transavia France από τις 3 Ιουλίου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού δύο πτήσεις την εβδομάδα.
Από την Πολωνία
Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Wizz Air από τις 11 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από τη Βαρσοβία δύο πτήσεις την εβδομάδα.