Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τους άνω των 30 ετών!

on .

EMBOLIO

• Μια νέα γραμμή εμβολιασμού για πολίτες άνω των 30 ετών ανοίγει από τη Μεγάλη Τρίτη.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και λίγο αργότερα έδωσαν αναλυτικές πληροφορίες ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Γενικός Γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους.
«Το σημαντικότερο είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι «διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορωνοϊό».
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39, η οποία θα εμβολιαστεί με AstraZeneca.
Όπως τόνισε, τα ραντεβού θα είναι διαθέσιμα από την επομένη κιόλας ημέρα, δηλαδή τη Μεγάλη Τετάρτη, για όσους το επιθυμούν.
Ο κ. Κικίλιας τόνισε τη σημασία του εμβολιαστικού προγράμματος, λέγοντας πως αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από την πανδημία.
Αναφέρθηκε, μάλιστα, στους υπολογισμούς για τον Μάιο και τον Ιούνιο, λέγοντας πως τον Μάιο αναμένεται να γίνουν έως και 2,5 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ τον Ιούνιο, μπορεί να φτάσουμε έως και τα 4 εκατ. εμβολιασμούς.