Με τον «Αστυνομικό Σταυρό» τιμήθηκε χθες ο Αρχιφύλακας Ιωάννης Τζίμας

on .

TZIMAS IOANNHS ARXIFYLAKAS TIMH

• Mε τον «Αστυνομικό Σταυρό» τιμήθηκε χθες στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ο Αρχιφύλακας ΤΖΙΜΑΣ Ιωάννης του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου Πρέβεζας, μετά από Προεδρικό Διατάγμα που εκδόθηκε για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, την 06-03-2019, ο Αρχιφύλακας που υπηρετούσε τότε στο Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του βούτηξε στη λίμνη των Ιωαννίνων και μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να ανασύρει στην ακτή 50χρονη γυναίκα που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και ήταν ημιλιπόθυμη. Μετά τις πρώτες βοήθειες που τις παρασχέθηκαν η 50χρονη τελικά διασώθηκε.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο με το αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικού Σταυρού», απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο οποίος, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον τιμώμενο Αστυνομικό. Παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μουσελίμης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης Κόκκαλης, ο Διοικητής του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, Αστυνόμος Α΄ Κωνσταντίνος Γεωργίου και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου Πρέβεζας, Αστυνόμος Β΄ Σιαβίκης Γεώργιος.