Πάνω από 6.600 έλεγχοι για την αποτροπή ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων το Πάσχα

on .

ARNIA TSIGKELIA

Ξεπέρασαν τους 6.600 οι έλεγχοι που έγιναν από τα ειδικά μικτά ελεγκτικά κλιμάκια, τα οποία συστάθηκαν από πέντε συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο του σχεδίου για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» αμνοεριφίων και αυγών με απώτερο στόχο την προστασία των καταναλωτών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.
Συνολικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από 19/4/2021 έως 3/5/2021 έγιναν 6.673 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 219 παραβάσεις (κυρίως ελληνοποιήσεις) σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας και σε όλα τα υγειονομικού ενδιαφέροντος σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια. Οι έλεγχοι σε super market και αγορές ήταν δειγματοληπτικοί. Αλλά στις πύλες εισόδου οι έλεγχοι ήταν συνεχείς.
Μάλιστα στον Προμαχώνα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου της χώρας, για πρώτη φορά είχε εγκατασταθεί κλιμάκιο κτηνιάτρων επί 24ώρου βάσεως με τη συμβολή των ΔΑΟΚ και του ΕΛΓΟ, προκειμένου να γίνεται διασταυρωτικός έλεγχος όλων ανεξαιρέτως των εισερχομένων φορτηγών με ζώα, σφάγια και αυγά και όχι δειγματοληπτικά.