Στη Δημοτ. Πινακοθήκη Άρτας η έκθεση «Γιάννης Μόραλης. Στη γενέτειρα»

on .

pinakothiki

• Ο Δήμος Αρταίων και η «Εταιρεία μελέτης, έρευνας και προβολής της νεοελληνικής τέχνης / Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης» συμπράττουν για τη διοργάνωση έκθεσης αφιερωμένη στον ζωγράφο Γιάννη Μόραλη.
Η έκθεση «Γιάννης Μόραλης. Στη γενέτειρα» θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας που φέρει το όνομά του, από τον Οκτώβριο έως και τα τέλη Δεκεμβρίου 2021. Αρκετά από τα έργα που θα εκτεθούν, σχέδια, μελέτες, φωτογραφικό υλικό και επιστολές που ανήκουν στην οικογένεια του Γ. Μόραλη παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά.
Το υλικό της έκθεσης ανήκει στην «Εταιρεία μελέτης, έρευνας και προβολής της νεοελληνικής τέχνης / Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης». Αρκετά από τα έργα που θα εκτεθούν, ιδιαίτερα αυτά της πρώιμης περιόδου δημιουργίας του καλλιτέχνη, καθώς και σχέδια, μελέτες, φωτογραφικό υλικό και επιστολές που ανήκουν στην οικογένεια του Γ. Μόραλη παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά. Μία έκθεση φόρος τιμής στον ζωγράφο αλλά και στη γενέτειρά του, που προβάλλει τις αφετηρίες των καλλιτεχνικών του αναζητήσεων, τις εικαστικές του καταβολές, τη δημιουργική πορεία του και τη σύνδεσή του με το ευρύτερο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.