Διαμαρτυρίες για τις μετακινήσεις ιατρών από τα Κ.Υ. σε ΠΓΝΙ - «Χατζηκώστα»

on .

xatzikosta

• Αν και η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο «πόλεμος» της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου με την 6η ΥΠΕ για αποφάσεις προσωρινής μετακίνησης ιατρών για να καλυφθούν οι αυξημένες υποχρεώσεις των νοσοκομείων.
Με χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΙΝΗ, «μεταφέρει» διαμαρτυρίες ιατρών που έχουν μετακινηθεί από τα Κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία (από δέκα σε «Χατζηκώστα» - Πανεπιστημιακό), καθώς όπως υποστηρίζει οι μετακινήσεις γίνονται με «ανορθόδοξο τρόπο και στερούν από το δυναμικό της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Υγείας προσωπικό οδηγώντας τους πολίτες σε απόγνωση και αναζήτησης Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών στα Νοσοκομεία.
Η ΕΙΝΗ κάνει λόγο για άδικη μεταχείριση επειδή δεν έγιναν αποσπάσεις από όλα τα Κέντρα Υγείας και τονίζει – μεταφέροντας την άποψη όσων έχουν αποσπασθεί- ότι η ανάγκη αξιοποίησης των Κέντρων Υγείας ως εμβολιαστικά κέντρα είναι άμεση. Ευκαιρίας δοθείσης η ΕΙΝΗ διαμαρτύρεται για τις παραπάνω εμβολιαστικές γραμμές στο ΠΓΝΙ, αλλά και στο να καλούνται ιατροί για διενέργεια rapid test κατά την είσοδο ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, διαδικασία βέβαια που γίνεται σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος και στα νοσοκομεία των άλλων τριών νομών της Ηπείρου. «Ο ρόλος της επιδημιολογικής επιτήρησης στα νοσοκομεία αφορά τον ΕΟΔΥ και την Κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται μέσω εντολών των διοικήσεων σε συνάδελφους ή εργαζόμενους», προσθέτει ακόμη η ΕΙΝΗ.