Αξιοποιούνται τα self tests και στις αθλητικές δραστηριότητες

on .

SELF TEST COVID 19

• Στην άμεση αξιοποίηση και για τις αθλητικές δραστηριότητες των διενεργούμενων self test, τόσο των μαθητών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, όσο και των αθλητών – εργαζομένων, συμφώνησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.
Με χθεσινή ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημερώνει ότι:
-Για όλες τις προπονήσεις ηλικιακών κατηγοριών (13-18 ετών) σε όλα τα αθλήματα, οι οποίες επιτρέπονται από τη Δευτέρα, θα αρκεί η προσκόμιση της δισεβδομαδιαίας «σχολικής βεβαίωσης» έπειτα από τα αντίστοιχα self test, ενώ -αναλόγως τη διαβάθμιση για το «επίπεδο επικινδυνότητας» του εκάστοτε αθλήματος- θα απαιτείται η διενέργεια και rapid test ως εξής:
- μία φορά ανά τρεις εβδομάδες για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «χαμηλού-μεσαίου»,
-μία φορά ανά δύο εβδομάδες για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «μεσαίου» και «υψηλού».
Για τους αθλητές – εργαζόμενους, εφόσον υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο self test, ισχύουν για προπονήσεις τα παραπάνω. Αν δεν υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό test, τότε θα απαιτείται η διενέργεια rapid test ως εξής:
- μία φορά ανά τρεις εβδομάδες για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «χαμηλού-μεσαίου»,
- μία φορά ανά δύο εβδομάδες για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «μεσαίου»,
- μία φορά κάθε εβδομάδα για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «υψηλού».
- Σε ότι αφορά στη λειτουργία των Ακαδημιών (ηλικίες 6-12 ετών), η οποία θα επιτραπεί από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου, πέραν των άλλων Οδηγιών, για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα εκδοθούν τις προσεχείς ημέρες από την ΓΓΑ (https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports), θα αρκεί η προσκόμιση της δισεβδομαδιαίας «σχολικής βεβαίωσης» έπειτα από τα αντίστοιχα self test.
Συστήνεται, μάλιστα, για εκπαιδευτικούς λόγους, ώστε να εξοικειώνονται τα παιδιά με το αυτοδιαγνωστικό τεστ, η επιτηρούμενη διεξαγωγή του από εξειδικευμένο προσωπικό στις Ακαδημίες με συχνότητα μία φορά ανά δύο εβδομάδες.

Το πρόγραμμα
Όσον αφορά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών, αυτό διαμορφώνεται ως εξής:
• Από 15 Μαΐου ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλο-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.
• Από 17 Μαΐου ξεκινούν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως 10 ατόμων για 3 εβδομάδες.
• Από 1 Ιουνίου ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.
• Την ίδια μέρα (1 Ιουνίου) ξεκινούν οι προπονήσεις για τα ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε γκρουπ των 6 (αντί για γκρουπ των 2 που είναι μέχρι τώρα).
• Από 7 Ιουνίου ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.