«Φρένο» σε διακινητές χασίς στα Γιάννενα!

on .

NARKOTIKA 12 5 21

• Σοβαρό πρόβλημα τόσο για την περιοχή των Ιωαννίνων όσο και ευρύτερα για την Ήπειρο παραμένει η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως χασίς, η χαμηλή τιμή του οποίου κάνει πιο «προσιτή» τη χρήση του από περισσότερο κόσμο.

Οι Αστυνομικές Αρχές δίνουν πάντως μάχη για τον περιορισμό του παράνομου εμπορίου, σημειώνοντας ενίοτε μικρές ή μεγαλύτερες επιτυχίες. Στο πλαίσιο αυτό, η Ασφάλεια Ιωαννίνων και η τοπική Δίωξη Ναρκωτικών προχώρησαν τις τελευταίες μέρες σε δύο συλλήψεις διακινητών οι οποίοι δεν συνδέονται μεταξύ τους. Οι δράστες οδηγήθηκαν ήδη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Με 77 συσκευασίες...
Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων στην πόλη να έχει στην κατοχή του χάρτινη σακούλα που περιείχε 77 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, έτοιμες προς διάθεση. Το συνολικό βάρος του «εμπορεύματος» ανέρχονταν στα 109 γραμμάρια.

Πρώτα ο αγοραστής!
Στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων συνελήφθη εξάλλου κι ένας συμπατριώτης μας διακινητής, τον οποίο εντόπισαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποιώντας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κατέχει στο σπίτι του και διακινεί ουσίες. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πρώτα άτομο που είχε προμηθευτεί από τον δράστη συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης έναντι χρηματικού ανταλλάγματος και στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του διακινητή. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.735 ευρώ, μία ακόμη συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 20 ναρκωτικά χάπια και ένας μεταλλικός τρίφτης.

«Λαθραία» προϊόντα
Σε άλλα νέα από το αστυνομικό δελτίο, στους Νεγράδες Ιωαννίνων συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου αλλοδαπός ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο των ελέγχων από τις Αρχές για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στην ελληνοαλβανική μεθόριο.
Συγκεκριμένα, ο δράστης εντοπίστηκε να κινείται προς το εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα, τα οποία δεν έφεραν σήμανση σχετικά με την τυποποίησή τους και την καταβολή δασμών. Πρόκειται για οινοπνευματώδες ποτό (πιθανόν τσίπουρο) βάρους 24 κιλών και για ελαιόλαδο βάρους 91 κιλών. Το όχημα κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.