Μέγας θόρυβος για μια χαλικόστρωση στο Πάπιγκο

on .

PAPIGKO ZAGORI

• Η χαλικόστρωση ενός υπάρχοντος αγροτικού δρόμου στο Πάπιγκο για να κλείσουν λακκούβες, απασχόλησε τρεις δημόσιους φορείς αλλά και αυτοδιοικητικά στελέχη.

Έγινε καταγγελία από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού περί «διανοίξης και ασφαλτόστρωσης» αγροτικού δρόμου κατά παράβαση των διατάξεων που διέπουν το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και κλήθηκαν να παρέμβουν Φορέας Διαχείρισης, Περιφέρεια και Δασαρχείο. Το ζήτημα ανέδειξε με χθεσινή του ανακοίνωση και ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας που ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Η απάντηση δεν άργησε να έλθει από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία ανέφερε ότι δεν πρόκειται ούτε για διάνοιξη, ούτε για ασφαλτόστρωση, αλλά για επίστρωση με χαλικιού υπάρχοντος αγροτικού δρόμου ώστε να επανέλθει η βατότητά του.

Επικαλείται μάλιστα και έγγραφο του Δασαρχείου Κόνιτσας που κλήθηκε να ελέγξει τη βασιμότητα της καταγγελίας, αναφέροντας ότι πρόκειται για διάστρωση με αμμοχάλικο του δρόμου και για αυτό το λόγο είναι αναρμόδιο να παρέμβει.

Η Περιφέρεια αποδίδει πάντως την καταγγελία σε τοπικιστικές διαφορές και αντιδικίες που «υποκινούνται από ταπεινά κίνητρα».

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα στο Πάπιγκο έχει προγραμματιστεί να γίνει ο γάμος «διαφήμιση» της περιοχής του Αντώνη Λαιμού (γόνου της εφοπλιστικής οικογένειας) με την Αράπογλου Μαρίκας (κόρη του πρώην τραπεζίτη Τάκη Αράπογλου) με καλεσμένους εφοπλιστές, επιχειρηματίες, κ.α. ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.