Στόχος να ολοκληρωθεί η επέκταση του Βιολογικού μέχρι το τέλος του 2023

on .

deiai foto1

• Στη φάση της υλοποίησης μετά από περιπέτειες πολλών ετών περνά το έργο της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού, καθώς χθες υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή, μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Μεσόγειος ΑΕ Διονύση Γεωργόπουλου.

Η υπογραφή έγινε παρουσία του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ Στέφανου Μάντζιου, του γενικού Διευθυντού Νικόλαου Σωτηριάδη, άλλων στελεχών της επιχείρησης όπως και διευθυντικών στελεχών της αναδόχου εταιρίας.
Το έργο επέκτασης του βιολογικού συμβασιοποιήθηκε με το ποσό των 15 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ και περιλαμβάνεται στην «ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων Δήμου Ιωαννιτών για την προστασία της Παμβώτιδας» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
«Ένα μεγάλο έργο που σχεδιάστηκε από το 2010, μετά από έντεκα χρόνια αγώνα, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για μία παρέμβαση κρίσιμης περιβαλλοντικής σημασίας. Η πόλη έχει μεγαλώσει, οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του βιολογικού είναι πεπαλαιωμένες και ορισμένες φορές τα προβλήματα αναπόφευκτα. Με τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση το λεκανοπέδιο παίρνει περιβαλλοντική ανάσα για τα επόμενα τριάντα χρόνια» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους αιρετούς και τα στελέχη της επιχείρησης που εργάστηκαν στην διάρκεια της δεκαετίας ώστε να υπάρξει το σημερινό αποτέλεσμα.
«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο περιβαλλοντικό έργο για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Ήταν μία επίπονη διαδικασία όλα αυτά τα χρόνια με πολλά πισωγυρίσματα και μεγάλη προσπάθεια από όλους…», τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.
Εκ μέρους της αναδόχου «Μεσόγειος ΑΕ» ο Διευθύνων Σύμβουλος Διονύσης Γεωργόπουλος ανέφερε ότι το έργο των Ιωαννίνων είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα που εκτελείται με τη μέθοδο των μεμβρανών, ότι πιο σύγχρονο δηλαδή τεχνολογικά με πολλά πλεονεκτήματα. «Είναι ένα έργο που ήδη αποτελεί «γέφυρα» στο ΕΣΠΑ και πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος της προγραμματικής περιόδου. Είμαστε βέβαιοι ότι μέχρι το τέλος του 2023 θα το έχουμε πετύχει», ανέφερε.
«Ημέρα γιορτής»
Πανηγυρική ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη «Γιάννενα Τώρα», επικεφαλής της οποίας είναι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, χαρακτηρίζοντας την χθεσινή ημέρα ως ημέρα γιορτής.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε «η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα», έχοντας ως προεκλογικό σύνθημα την Παμβώτιδα και ως όραμα την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας του ευπαθούς οικοσυστήματος της λίμνης μας, είναι διπλά χαρούμενη με την υπογραφή αυτής της σύμβασης. Αφενός γιατί η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού έρχεται να λύσει χρόνια προβλήματα περιβαλλοντικής ρύπανσης, αφετέρου δε γιατί με την υλοποίηση του έργου η πόλη μας εναρμονίζεται με τη στρατηγική της Ευρώπης για την προστασία του περιβάλλοντος, την υγεία και την ευημερία».