Να ληφθούν μέτρα ασφαλείας στην Περιφερειακή Ιωαννίνων!

on .

PERIFEREIAKH ODOS FANARIA

• Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται γενικότερα στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών, αρκετά σημεία του οποίου κρύβουν «παγίδες» που μπορεί να αποδειχθούν θανάσιμες για τους διερχόμενους οδηγούς.
Το ζήτημα ήρθε και πάλι στη επιφάνεια με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του 30χρονου μοτοσικλετιστή στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, η οποία έχει αρκετά επικίνδυνα σημεία, με τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ιωαννίνων να απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου και στο Δήμο Ιωαννιτών. Μάλιστα, χθες τα μέλη της βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια και τους φίλους του αδικοχαμένου Γιώργου, στο σημείο του δυστυχήματος.

Η επιστολή
Στην επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, το Περιφερειακό Συμβούλιο, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών και το Δημοτικό Συμβούλιο η τοπική Λέσχη Μοτοσικλετιστών, η οποία μετράει 20 χρόνια παρουσίας στην πόλη των Ιωαννίνων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την κατάσταση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Ιωαννίνων και του Δήμου Ιωαννιτών, ειδικότερα δε της Περιφερειακής οδού.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η Περιφερειακή «περισσότερο θυμίζει φαρδύ επαρχιακό δρόμο χωρίς διαχωριστικές νησίδες, χωρίς κυκλικούς κόμβους για την είσοδο και έξοδο σε αυτή και με παράνομες κάθετες οδούς που εξυπηρετούν καθαρά ιδιωτικούς σκοπούς. Ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο να γίνεται τόπος πολλών ατυχημάτων, με αποκορύφωμα το θάνατο του 30χρονου μοτοσικλετιστή».
Η Λέσχη επισημαίνει πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, προσθέτοντας ότι στα 20 σχεδόν χρόνια λειτουργίας της οδού δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχομένων.

Ζητάει παρεμβάσεις
Ζητάει λοιπόν κατάργηση άμεσα με μπάρες των παράνομων κάθετων συνδέσεων, αποπεράτωση του ημιτελούς δικτύου παράδρομων και εγκατάσταση κυκλικών κόμβων σε όλες της εισόδους και εξόδους, ώστε η Περιφερειακή να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε με ασφάλεια, χωρίς νέα θύματα.
Υπενθυμίζει δε ότι ο πρώτος πρόεδρος της ΛΕ.Μ.Ι. Χρήστος Χούλιαρης και η σύντροφος του Κατερίνα Οικονόμου έχασαν τη ζωή τους σε πανομοιότυπο ατύχημα στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Πρεβέζης, όμως η παράνομη σύνδεση σε εκείνο το σημείο εξακολουθεί να υπάρχει!