Νέα βήματα από το Σάββατο προς την κανονικότητα

on .

MPAR NEOI

• Με τους επιδημιολογικούς δείκτες να υποχωρούν, (τα Γιάννενα μετά από πολύ καιρό πέρασε από το σκούρο στο πορτοκαλί χρώμα), χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε περαιτέρω μείωση των περιοριστικών μέτρων.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
-Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ανοίγουν οι πρακτικές εργαστηριες και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών
- Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταφέρεται στις 1:30 μετά τα 

μεσάνυχτα
-Από την 1η Ιουλίου, αίρεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας, εφόσον μας το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας
- Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, επανέρχεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους και μόνο με καθήμενους πελάτες. Η παραβίαση των κανόνων θα τιμωρείται με πρώτη ποινή 5.000 ευρώ και με δεύτερη την αναστολή για 15 ημέρες της λειτουργίας
- Από το Σάββατο 12 Ιουνίου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές με δύο διόδους
- Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, από τις 6 το πρωί, αυξάνεται σε 75% η χωρητικότητα στα θέατρα έως 1.000 θέσεις και όλοι με μάσκες
-Από την 1η Ιουλίου αυξάνονται σε 300 από 100 τα άτομα στο κέτερινγκ
- Όσον αφορά στα πανηγύρια, αποφασίσαμε να ενεργοποιούνται μόνο στις περιφέρειες που οι εμβολιασμένοι είναι σε ποσοστό πάνω από 50%.

420.300 νέα εμβόλια
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ανοίγουν 420.300 ραντεβού με τα εμβόλια Phizer, Moderna και Johnson & Johnson στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, 240.000 ραντεβού για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, 96.300 για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και 84.000 για το εμβόλιο της Moderna.
Επίσης από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 25 - 29 ετών για ραντεβού με τα τρία παραπάνω εμβόλια.

8 κρούσματα στην Ήπειρο
Καλά ήταν και χθες τα νέα από τον ΕΟΔΥ για την Ήπειρο, καθώς ανακοινώθηκαν 8 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 7 στα Γιάννενα και 1 στην Πρέβεζα. Μείωση υπήρξε και σε πανελλαδικό επίπεδο με τα κρούσματα να ανέρχονται στα 890, τους διασωληνωμένους σε 381 και τους νέους θανάτους σε 15. Όπως προαναφέρθηκε η Ήπειρος πλέον στο σύνολό της είναι εκτός του «σκούρου» χρωματισμού στον επιδημιολογικό χάρτη, με την Π.Ε. Ιωαννίνων να είναι στο πορτοκαλί, τη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα στο κίτρινο και την Άρτα στο λευκό χρώμα.

Οι έλεγχοι
Παραβάτες μόνο για μη χρήση μάσκας εντοπίζει η Αστυνομία τις τελευταίες ημέρες στην Ήπειρο ως προς τα μέτρα αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού. Την Τρίτη οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν εννέα, (πέντε σε Γιάννενα, δύο σε Πρέβεζα, από 1 σε Άρτα - Θεσπρωτία).