Για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθη 23χρονος στα Γιάννενα

on .

PANHGYRI XORIO

• Για διακίνηση ναρκωτικών, απείθεια και παράβαση του Κ.Ο.Κ. κατηγορείται ένας 23χρονος που συνελήφθη στα Γιάννενα.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός διακινεί ναρκωτικά σε χρήστες της πόλης των Ιωαννίνων, τον εντόπισαν να εξέρχεται από το σπίτι του μαζί με ακόμη έναν ημεδαπό.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ημεδαπό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 5,3 γραμμαρίων, τις οποίες, όπως προέκυψε, είχε προμηθευτεί από τον 23χρονο και ακολούθως συνελήφθη.
Ο 23χρονος συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, αφού προηγουμένως είχε προσπαθήσει να διαφύγει πεζός, εγκαταλείποντας μοτοσικλέτα στην οποία είχε επιβιβαστεί μετά την έξοδό του από το σπίτι.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του και σε σημείο της πολυκατοικίας, όπου είχε αποκλειστική πρόσβαση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 336,2 γραμμαρίων,
• 40 νάιλον συσκευασίες για τυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών,
• ζυγαριά ακριβείας,
• χρηματικό ποσό 115 ευρώ και
• 2 κινητά τηλέφωνα.

Συνελήφθη στην Άρτα με ηρωίνη
• Στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας συνελήφθη ημεδαπός, διότι μετά από έρευνα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης σε μορφή «βράχου» καθώς και σύνεργα με υπολείμματα ηρωίνης.

Με τη μέθοδο του εναγκαλισμού επιχείρησε να την κλέψει…
• Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάσθηκε υπόθεση απόπειρας κλοπής σε βάρος ηλικιωμένης σε χωριό της Άρτας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών (άνδρα – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στη Λιμίνη Άρτας, οπού εκεί η κατηγορούμενη προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της με το πρόσχημα ότι είναι γνωστή της και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού αποπειράθηκε να της αφαιρέσει χρηματικό ποσό.
Η πρόθεσή της έγινε αντιληπτή από την παθούσα και τράπηκε σε φυγή επιβιβαζόμενη στο όχημα του συνεργού της.

Παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν σε Παρακάλαμο και Ζάβροχο
• Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων και περιπολιών αστυνομικών των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 48ωρο σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 25 παράτυποι μετανάστες. Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
• 14 αλλοδαποί στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και
• 11 αλλοδαποί χθες το πρωί στο Ζάβροχο Ιωαννίνων από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Α΄ Δελβινακίου, σε συνεργασία με αξιωματούχους του κλιμακίου Frontex.