78 φιάλες αίμα και 17 καινούριοι εθελοντές αιμοδότες στα Γιάννενα

on .

AIMODOSIA ERYTHROS STAYROS PAGURISTAS 16 6 2021

• Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «γιορτή αιμοδοσίας» που συνδιοργάνωσαν η εθελοντική ομάδα των Paguristas και o Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Ιωαννίνων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το «Γ. Χατζηκώστα».

Επί ένα διήμερο περισσότεροι από 90 συμπολίτες μας προσήλθαν για να δώσουν αίμα και τελικά συγκεντρώθηκαν συνολικά 78 φιάλες. Αξίζει να σημειωθεί ότι προστέθηκαν 17 νέοι εθελοντές αιμοδότες, κάτι που, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί και το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα προς την κοινωνία.

Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται κυρίως στη συνεργασία πλήθους αιμοδοτικών συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην «γιορτή αιμοδοσίας», με τους διοργανωτές της να επισημαίνουν ότι «η ανταπόκρισή τους για μια ακόμα φορά ήταν πάρα πολύ μεγάλη και έδειξε γι’ άλλη μια φορά ότι με τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα σε κάθε είδους δράση».

Οι ευχαριστίες Paguristas και Ερυθρός Σταυρός απευθύνουν ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και προσέφεραν αίμα, προς όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν μαζί τους και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της δράσης, τα μέλη τους που τη στήριξαν ενεργά, προς το προσωπικό των αιμοδοσιών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του «Χατζηκώστα» και προς την ΒΙΚΟΣ ΑΕ για τη στήριξή της στην εκδήλωση.