Βατά θέματα σε Αρχαία - Μαθηματικά,μέτριας δυσκολίας η Βιολογία

on .

PANELLADIKES2

• Κανονικά και χωρίς προβλήματα λόγω της απεργίας κύλησαν χθες οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά Λύκεια της χώρας όπου οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στα πρώτα μαθήματα προσανατολισμού.
Στα Αρχαία Ελληνικά η Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στα Μαθηματικά οι Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και στη Βιολογία η Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας.
Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) χαρακτήρισε βατά τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά, υπογραμμίζοντας πάντως πώς οι οι ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού ανταποκρίνονταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Στο διδαγμένο κείμενο οι μαθητές κλήθηκαν να επεξεργαστούν την 6η Διδακτική ενότητα από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα. Οι ερωτήσεις κατανόησης είχαν ως προυπόθεση την καλή γνώση των σχολίων του σχολικού εγχειριδίου και ουσιαστική προσέγγιση του κειμένου.
Τα θέματα στα Μαθηματικά προσανατολισμού κρίνονται βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας. Εξετάζουν σχεδόν το σύνολο της ύλης και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο σχολικό βιβλίο, ενώ τα ερωτήματα Δ3 και Δ4 θα κρίνουν το ποιοι θα αριστεύσουν.
Όσο για το μάθημα της Βιολογίας, η ΟΕΦΕ έκρινε τα θέματα που έπεσαν μέτριας δυσκολίας και για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Τα θέματα Α και Β χαρακτηρίστηκαν αναμενόμενα, το Δ χωρίς ιδιαίτερες παγίδες αλλά το Γ μέτριας δυσκολίας.
Μαθηματικά
στα ΕΠΑΛ
Σήμερα συνεχίζονται οι εξετάσεις στα Επαγγελματικά Λύκεια με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα).
Αύριο, στα Γενικά Λύκεια σειρά έχει η Κοινωνιολογία για τους υποψήφιους των Ανθρωπιστικών σπουδών, η Χημεία για τους υποψήφιους των Θετικών Σπουδών και Υγείας, ενώ στο μάθημα της Πληροφορικής θα διαγωνιστούν στις σπουδές οικονομίας και πληροφορικής.